Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bisbags va produce plicuri de curierat biodegradabile la Petriș

Producătorul de ambalaje de hârtie Bisbags a anunțat o investiție de 900.000 de euro în linia de fabricație.
Fabrica de ambalaje din comuna Cetate folosește materie primă din surse sustenabile | Foto: Green Start-up

Noua linie de producție din județul Bistrița-Năsăud va fi funcțională din luna mai, conducerea companiei mizând pe piața de comerț online.

Producătorul de ambalaje de hârtie Bisbags a anunțat investiția de 900.000 €. “Potențialul pieței de plicuri de curierat este în creștere în contextul evoluției cumpărăturilor online din ultimii ani. Aceste plicuri sunt utilizate pentru a trimite o gamă largă de produse, de la articole mici de îmbrăcăminte sau electronice, până la cutii cu încălțăminte.

Ele reprezintă un pas important prin care companiile își personalizează livrările și imaginea prin personalizarea acestor plicuri la costuri de 4-5 ori mai mici decât cutiile din carton”, a declarat Iulia Sullivan, CEO al Bisbags.

Compania va avea posibilitatea să producă plicuri din hârtie pentru curierat începând cu luna mai 2024. Bisbags are discuții cu firmele din România cu prezență în mediul online, companii de logistică și curierat, afaceri mici și mijlocii care au nevoie de plicuri de curierat pentru expediere.

Mizează pe hârtia reciclabilă

“Într-o eră unde conștientizarea ecologică este în creștere, consumatorii preferă în mod activ soluții de ambalare prietenoase cu mediul. Plicurile de hârtie, biodegradabile și reciclabile, nu numai că răspund acestei cereri, ci și proiectează imaginea companiei ca fiind responsabilă și inovativă.

Investiția în plicuri de hârtie pentru curierat este aliniată cu reglementările globale privind reducerea deșeurilor de plastic, oferind companiilor un avantaj competitiv în fața celor care încă se bazează pe soluții de ambalare tradiționale, mai puțin ecologice”, conform Bisbags.

Aceasta mizează pe o dezvoltare pe piețele externe, complementară strategiei de consolidare și de creștere locală în domenii ca hoteluri – restaurante, comerț electronic, livrări, retail și farmacii. Pentru 2024, compania se concentrează pe internaționalizare și creșterea exporturilor către Marea Britanie, Germania și Franța, unde va colabora cu parteneri strategici și distribuitori.

Bisbags participă la târgul Packaging Innovations & Empack de la Birmingham, în perioada 21-22 februarie. “Piața din Marea Britanie are un potențial uriaș de creștere în ce privește personalizarea ambalajelor. Companiile se uită după oportunități de colaborare cu producători din Europa, în contextul în care piața din Asia este în continuă schimbare, iar costul transportului este volatil”, explică Sullivan.

Bisbags care deține fabrica de ambalaje din hârtie pe 6.000 mp în localitatea Petriș ce folosește materie primă din surse sustenabile și verificate estimează un export de 35% din afacerile pe 2024. Societatea a realizat, în 2022, afaceri de 32 de milioane de lei și un profit net de 5,3 milioane, cu 86 de angajați, conform Listă Firme. Bisbags era deținută de Iulia Sullivan (70%) și Diana Tincu (30%).

Vânzări de 90 miliarde USD în Europa

Piața europeană a serviciile de curierat, expres și colete (CEP) a fost evaluată de Bisbags la 89,6 miliarde de dolari în 2022 și se așteaptă să crească la un ritm anual compus de 2,9% în perioada 2023-2028. Creșterea este în mare parte alimentată de sectorul în expansiune al comerțului electronic.

În segmentul specific de plicuri de curierat, Germania rămâne cel mai mare producător de plicuri în Europa, reprezentând 27% din volumul total. Franța și Marea Britanie sunt jucători importanți în producția de plicuri.

Principalele țări importatoare și exportatoare de plicuri în Europa sunt Polonia, Germania, Franța, ce dețin împreună 50% din totalul exporturilor. La importurile, Germania, Marea Britanie și Țările de Jos sunt lideri, reprezentând împreună 41%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Florentin Tuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM), a participat la o întâlnire online cu președintele Asociației de Comerț și Industrie New Jersey (ACINJ), Anthony Russo.

Camera de Comerț Maramureș se aliază cu antreprenorii din SUA

Articolul următor
Liderul în furnizarea de soluții inovatoare pentru automatizări Emerson, unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj, și Centrul de Știință Qub au încheiat un parteneriat strategic pentru a încuraja educația STEAM în comunitatea locală.

Alianță Emerson – Qub la Cluj. Vor promova știința în rândul tinerilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share