Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproape 3 miliarde de lei, bugetul Oradiei pe 2024 – cel mai mare după Revoluție

Cel mai mare buget al orașului Oradea din istoria post-decembristă a fost aprobat vineri, 9 februarie 2024, de Consiliul Local. Pentru anul 2024, orașul are un buget de 2,9 miliarde de lei, mai mare cu 28% față de execuția anului trecut, execuție care s-a încheiat la 2,2 miliarde de lei.

Bugetul a fost supus consultării publice până în data de 8 februarie, primăria organizând și o dezbatere publică în acest sens.

Bugetul pe 2024 este unul echilibrat, asigurând funcționarea optimă a serviciilor publice, precum și fonduri importante pentru dezvoltare.

Astfel, resursele au fost alocate pentru susținerea cheltuielilor operaționale în sumă de 1.648.592.910 lei (56% din total buget) şi pentru cheltuielile cu investițiile în sumă de 1.283.526.450 lei (44% din total buget), rezultând astfel un total de cheltuieli de finanțat în valoare de 2.932.119.360 lei.

Faptul că spitalele se află în administrarea municipiului face ca o componentă importantă, respectiv 31% din totalul bugetului, să fie veniturile pe care le înregistrează acestea.

Cheltuieli

Principalele cheltuieli operaționale care vor fi finanțate din bugetul local sunt: instituții publice, învățământ, sănătate, sport – cultură, finanțare programe culturale, servicii publice, asistență socială, datoria publică etc.

Totodată, anul 2024 va aduce o serie de investiții mari, printre care se numără noul grup energetic, noul Spital de Boli Infecțioase de pe strada Vlădeasa, reabilitarea sistemului de termoficare urbană – etapa III, Geotermal Ioșia Sud, Pasajul Borșului, Pasajul Decebal, modernizarea Parcului 1 Decembrie, modernizarea iluminatului public, o creșă nouă, reabilitarea energetică a mai multor unități de învățământ și multe altele.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Liderul în furnizarea de soluții inovatoare pentru automatizări Emerson, unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj, și Centrul de Știință Qub au încheiat un parteneriat strategic pentru a încuraja educația STEAM în comunitatea locală.

Alianță Emerson – Qub la Cluj. Vor promova știința în rândul tinerilor

Articolul următor

Platformă de bioimagistică medicală la Universitatea Babeș-Bolyai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share