Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproape 3 miliarde de lei, bugetul Oradiei pe 2024 – cel mai mare după Revoluție

Cel mai mare buget al orașului Oradea din istoria post-decembristă a fost aprobat vineri, 9 februarie 2024, de Consiliul Local. Pentru anul 2024, orașul are un buget de 2,9 miliarde de lei, mai mare cu 28% față de execuția anului trecut, execuție care s-a încheiat la 2,2 miliarde de lei.

Bugetul a fost supus consultării publice până în data de 8 februarie, primăria organizând și o dezbatere publică în acest sens.

Bugetul pe 2024 este unul echilibrat, asigurând funcționarea optimă a serviciilor publice, precum și fonduri importante pentru dezvoltare.

Astfel, resursele au fost alocate pentru susținerea cheltuielilor operaționale în sumă de 1.648.592.910 lei (56% din total buget) şi pentru cheltuielile cu investițiile în sumă de 1.283.526.450 lei (44% din total buget), rezultând astfel un total de cheltuieli de finanțat în valoare de 2.932.119.360 lei.

Faptul că spitalele se află în administrarea municipiului face ca o componentă importantă, respectiv 31% din totalul bugetului, să fie veniturile pe care le înregistrează acestea.

Cheltuieli

Principalele cheltuieli operaționale care vor fi finanțate din bugetul local sunt: instituții publice, învățământ, sănătate, sport – cultură, finanțare programe culturale, servicii publice, asistență socială, datoria publică etc.

Totodată, anul 2024 va aduce o serie de investiții mari, printre care se numără noul grup energetic, noul Spital de Boli Infecțioase de pe strada Vlădeasa, reabilitarea sistemului de termoficare urbană – etapa III, Geotermal Ioșia Sud, Pasajul Borșului, Pasajul Decebal, modernizarea Parcului 1 Decembrie, modernizarea iluminatului public, o creșă nouă, reabilitarea energetică a mai multor unități de învățământ și multe altele.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Liderul în furnizarea de soluții inovatoare pentru automatizări Emerson, unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj, și Centrul de Știință Qub au încheiat un parteneriat strategic pentru a încuraja educația STEAM în comunitatea locală.

Alianță Emerson – Qub la Cluj. Vor promova știința în rândul tinerilor

Articolul următor

Platformă de bioimagistică medicală la Universitatea Babeș-Bolyai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share