Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului de la Cluj

Vestea de ultimă oră este că nu va mai trebui să închiriem acest turneu WTA, deci îl vom avea timp de ani buni aici, la Cluj”, a spus Patrick Ciorcilă
Karolina Pliskova primește 35.000 de dolari pentru evoluția la turneul din BTarena | Foto: Transylvania Open, AFA

Directorul turneului, Patrick Ciorcilă, a dezvăluit soarta competiției în momentul decernării trofeelor.

“Vestea de ultimă oră este că nu va mai trebui să închiriem acest turneu WTA, deci îl vom avea timp de ani buni aici, la Cluj”, a spus Patrick Ciorcilă. Până acum, organizatorii Transylvania Open închiriau licența de la o companie din SUA și încercau, în fiecare an, să îi găsească turneului un loc în calendar.

Licența înseamnă ca turneul să aibă o poziție garantată anual în calendarul WTA. Alte licențe sunt deținute de proprietari privați. Din acest an, numărul turneelor WTA 250 a scăzut de la 31 la 21, fiind o singură astfel de competiție săptămânal, în timp ce frecvența competițiilor WTA 500 a crescut.

La ceremonia de închidere, Karolina Pliskova (Cehia), fost nr. 1 mondial în circuitul WTA, a primit trofeul la individual, după victoria cu 6-4, 6-3 la Ana Bogdan (România). “Este minunat să câștig al 17-lea titlu, mai ales aici, în România, toată lumea a fost minunată. Aș vrea să revin. A fost un meci bun și o săptămână foarte bună. Acest turneu mi-a dat încredere pentru următoarele.

Anul trecut a fost dificil pentru mine. Am suferit niște accidentări și nu am avut atât de multe victorii. Dacă joci doar la turneele mari e dificil, pentru că sunt jucătoare foarte bune în tururile 1 și 2. Am zis să mă îndrept spre un turneu mai mic, deși nu a fost deloc unul ușor. A fost un tablou puternic”, a spus Karolina Pliskova.

5.000 € de la Visa pentru Ana Bogdan

“Aș vrea să privesc partea plină a paharului și să mă gândesc la momentele în care mi-am depășit multe limite în aceste zile. Chiar sunt recunoscătoare pentru munca pe care am depus-o ca echipă și pentru ce am realizat în aceste ultime săptămâni. E doar început de drum și, cu siguranță, dacă voi munci în continuare la fel, va fi un drum lung și frumos pentru noi”, a declarat Ana Bogdan.

Aceasta a primit două distincții: atât trofeul de finalistă, cât și unul pentru cea mai populară jucătoare în acest an la Transylvania Open, pe baza decibelilor atinși la meciuri, acordat de Visa, în valoare de 5.000 de euro. Pentru parcursul de la Transylvania Open, Pliskova a primit 35.250 de dolari, iar Bogdan, 20.830 de dolari. 

Licența înseamnă ca turneul să aibă o poziție garantată anual în calendarul WTA.        

Americancele Caty Mcnally și Asia Muhammad, pentru prima oară în echipă, au câștigat finala la dublu cu Harriet Dart și Tereza Mihalikova (6-3, 6-4). 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii de 267.082 dolari.

Cinci jucătoare din România s-au aflat pe tabloul principal de simplu: Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, respectiv Andreea Mitu, Miriam Bulgaru și Anca Todoni (toate cu Wild Card). Turneul de tenis de câmp a avut loc în Sala Polivalentă BTarena, în perioada 3-11 februarie.

Meciurile s-au jucat indoor, pe suprafață hard, cu două terenuri de tenis amenajate. Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250.

Au iluminat în violet podurile orașului

Podurile și clădirile emblematice din Cluj-Napoca au fost colorate în violet pentru a marca turneul. Trofeul principal a fost înmânat de Principesa Margareta, turneul fiind sub patronajul Custodelui Coroanei Române. În tribune au fost prezenți mulți oameni de afaceri din oraș, printre care numeroase membre ale Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, precum Mihaela Rus, Oana Luca, Olga Stanciu, Margareta Tighinean, Mirela Mazurec sau Pierina Vintilă. Banca Transilvania, Visa și Mega Image au beneficiat de standuri dedicate, Nova Power & Gas a amenajat un culoar luminos, iar KPMG a organizat cocktailul dedicat invitaților turneului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Cu prilejul vizitei de lucru în SUA am semnat la Boston o scrisoare de intenție cu Lockheed Martin"

Lockheed Martin vrea să producă baterii GridStar Flow în România

Articolul următor
Din această lună, noul său sediu din Cluj-Napoca este situat pe str. Plevnei 177, inițial Maviprod activând în zona industrială, lângă Agenția Județeană de Plăți și Intervenție în Agricultură.

Maviprod s-a mutat în noul său sediu din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share