Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Săptămâna aceasta, CNAIR lansează în licitație Drumul Expres Arad – Oradea

Afirmația a fost făcută de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, săptămâna trecută, aflat în vizită pe șantierul Centurii Timișoara.

„Săptămâna viitoare, CNAIR va lansa în licitație Autostrada Arad – Oradea. Astfel, se va face legătura Nord Sud, de la Gdansk – Marea Baltică – Varșovia – Cracovia – Kosice – Debrețin – Oradea – Arad – Timișoara – Moravița – Belgrad – Salonic, la Marea Egee. Acesta este cel mai scurt drum”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

Afirmația ministrului Sorin Grindeanu, a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„Deși Consiliul Județean Arad și Consiliul Județean Bihor și-au manifestat dorința de a organiza licitația pentru lucrările la drumul expres, nu avem absolut nicio problemă cu faptul că licitația se organizează la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Colaborăm foarte bine și la proiectul centurii de est a Aradului, executată de Consiliul Județean, unde lucrările avansează foarte rapid. Noi nu suntem într-o competiție cu Ministerul Transporturilor pentru construirea drumului expres, ci într-o colaborare. Interesul tuturor este ca lucrarea să înceapă cât mai repede, să fie executată cât mai bine și să se încheie la termen. În continuare se păstrează cele trei loturi pentru care noi am pledat, pentru a asigura viteza execuției. Sper ca la licitație să vină cele mai puternice firme din România și, de ce nu, chiar din străinătate, fiindcă valoarea este motivantă și cu cât firma care execută lucrarea este mai mare, și capacitatea sa de punere în practică este mai mare”, a declarat Iustin Cionca, potrivit actualitati-arad.ro.

Luni, Iustin Cionca a avut o nouă ședință de analiză a traseului drumului expres în Arad, a punctelor de conectare a localităților de pe traseu la drumul expres și a documentației tehnice. Au fost parcurse, din nou, cerințele investitorilor de pe traseu, ale administrațiilor locale.

Pentru municipiul Arad, cel mai mare beneficiu al drumului expres îl va realiza scoaterea traficului greu din cartierul Gai. Pentru localitățile din județ tranzitate de drumul expres beneficiul major va consta în crearea unei legături mai rapide cu zonele industriale din municipiile Arad și Oradea, cu drumul național 7 Arad – Nădlac, dar și cu conexiunea la autostrada Debrețin – Budapesta, prin punctul de trecere a frontierei de la Salonta.

Valoarea totală a Drumului Expres Arad – Oradea este estimată la 2,2 miliarde euro, pentru care există asigurată sursa de finanțare, printr-un parteneriat al administrațiilor locale județene Arad și Bihor, respectiv al municipiilor reședință de județ, cu Ministerul Transporturilor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sângeorgiu de Mureș, comună de viitor pentru localnici și investitori

Articolul următor

Provocările prezente și viitoare în ce privește dezvoltarea Municipiului Reghin. Primarul Márk Endre: „Dezvoltăm încontinuu orașul”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Începe „SAINT-GOBAIN NATIONAL TROPHY”

Saint-Gobain România dă startul unei noi ediții a „Saint-Gobain National Trophy”, o competiție adresată constructorilor, arhitecților și fațadierilor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share