Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cosmin Pătroiu: “Noua fabrică TeraSteel ne va consolida poziția în Estul Europei”

TeraSteel este un producător de materiale de construcții cu fabrici la Sărățel (România), Leskovac (Serbia), în curând la Călărași, investiție de 20 milioane €.
Managerul bistrițean se bazează pe potențialul de creștere a acestei zone europene | Foto: TeraSteel

Directorul general al TeraSteel anunță deschiderea unității de la Călărași care va crește capacitatea de producție și va eficientiza costurile logistice ale companiei.

TeraSteel este un producător de materiale de construcții cu fabrici la Sărățel (România), Leskovac (Serbia), în curând la Călărași, investiție de peste 20 milioane de euro. Compania bistrițeană din grupul Kingspan avea, în 2022, afaceri de 380 de milioane de lei și un profit net de 37 de milioane, cu 124 de angajați.

“Semnalele de recesiune care apar în economiile marilor puteri europene, precum Germania și Franța, discontinuitățile din lanțul de aprovizionare, creșterea taxelor și mesajele populiste în contextul unui an electoral cu efect inclusiv în predictibilitatea fiscală pot influența negativ dezvoltarea construcțiilor pe segmentul industrial în Romania.

Incertitudinea din economie continuă să afecteze încrederea dezvoltatorilor, care au încetinit ritmul construcțiilor industriale de tipul depozite logistice, spații comerciale, spații de producție, birouri.

Prudența dezvoltatorilor duce în mod firesc la contracția pieței și la o presiune mare pe prețul materialelor de construcții. Discontinuitățile în lanțurile de aprovizionare și atenuarea fluctuațiilor de preț din piața acestora în prețul final al produselor reprezintă o prioritate pentru noi.

Fluctuațiile în prețurile materiilor prime – precum oțelul, materialele izolatoare – afectează costurile de producție, cu implicații directe în costurile finale ale produselor noastre. Prin măsurile luate ne străduim să menținem în piață un preț constant și competitiv pentru întregul portofoliu de produse al TeraSteel”.

Uzină ridicată de la zero

“Abordarea noastră strategică se focusează pe optimizarea fluxului de aprovizionare, eficientizarea proceselor interne și consolidarea relațiilor cu partenerii actuali de afaceri. În ultimii ani am făcut eforturi considerabile spre a crea un portofoliu mare de furnizori acreditați care ne oferă siguranța aprovizionării cu materii prime în timp util pentru producție.

Investițiile în digitalizarea tuturor proceselor ne permit să avem acces la date exacte într-un timp foarte scurt, astfel încât să putem lua decizii rapide, să fim proactivi, nu doar în aprovizionare, ci și în planificarea producției sau livrare.

În perioada următoare vom deschide o nouă unitate de producție în județul Călărași, o investiție de tip greenfield, care ne va consolida poziția în zona de sud a României, Bulgaria, Moldova și Ucraina și ne va ajuta să eficientizăm costurile logistice. Nu în ultimul rând, contez pe echipa TeraSteel, una matură, experimentată și foarte determinată în atingerea obiectivelor”.

Transilvania Business a îndemnat antreprenorii locali să anticipeze cele mai mari provocări ale unui nou an cu patru runde de alegeri, dar și să împărtășească măsurile pe care le au în vedere pentru a le surmonta și a se dezvolta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
BNR, Asociația Română a Băncilor, Asociația Societăților Financiare, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, Academia de Studii Economice București, Asociația de Fintech și Institutul Bancar Român derulează proiectul.

Banca Națională a României a păstrat neschimbată dobânda de referință la 7%

Articolul următor

Premieră europeană la Cluj: ultima generație de Porsche Panamera

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share