Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România și alte 93 de țări la Biofach și VIVANESS 2024

Comunitatea eco a lumii este prezentă cu reprezentanți ai întregului lanț alimentar la Nürnberg, în Germania, în cadrul Biofach. Au fost înregistrați 2.550 de expozanți internaționali din 94 de țări care își prezintă gama extinsă de produse la Târgul Mondial pentru Alimente Ecologice. Tot acum, 150 dintre participanți sunt prezenți la VIVANESS, Târgul Internațional de Îngrijire Personală Naturală și Organică.

Expozanții români, activi în rețeaua agro-alimentară ecologică au ocazia să ia contact cu comunitatea organică la nivel mondial. Cele mai noi și importante aspecte care influențează acest sector delicat și atât de important pentru securitatea alimentară a României pot lua parte la discuțiile din sălile de expoziție.  Două congrese  se vor desfășura cu această ocazie.

Congrese Biofach și VIVANESS

Congresul BIOFACH se coagulează în jurul temei Hrana pentru viitor: impactul femeilor asupra sistemelor alimentare durabile. Există, de asemenea, o mulțime de posibilități pentru tendințe și inovații în programul de sprijin și pe etajele expoziționale. BIOFACH de anul acesta prezintă două tendințe sectoriale, Holistic. Climate. Regeneration și Personal and Planetary Health, precum și patru tendințe de produse: Sweet Soulfood, Transparency, Mushroom Mania și Clear-Headed Joy.
Congresul VIVANESS va evidenția tendințele din sector Lifestyle & Identity și Be Community și tendințele de produse Fresh Around The Clock, Sensory Beauty și Empower Your Beauty.

Companii românești la Biofach 2024

Silvania.Bio este prezentă pentru prima dată ca expozant la Biofach Nuremberg, reprezentată de Dacian Badea, managerulFermele Ecologice SILVANIA Cooperativa Agricolă. La standul sălăjenilor au fost prezentate uleiuri ecologice de floarea soarelui și de rapiță presate la rece, lapte de vacă bio și chefir bio, antricot de vițel ecologic, obrăjor de vită ecologică, medalioane de vițel ecologice și multe altele. Întreaga gamă de produse vegetale, lactate și de carne ecologice ale companiei sunt reunite sub sloganul De la furcă la furculiță.
Grupul ALLU reprezintă cu mândrie nord-vestul Transilvaniei și promovează, prin intermediul produselor ce au la bază alune de pădure certificate ecologic

orașul, județul și țara noastră, după cum spune Horațiu Buzgău.
„În aceste zile, echipa ALLU este prezentă la BIOFACH – cel mai mare târg comercial din lume pentru alimente și agricultură ecologică. Anual, acest eveniment reunește mii de expozanți și zeci de mii de vizitatori comerciali din sute de țări, spune tânărul antreprenor. „Pe lângă produsele sănătoase pe care le avem în portofoliu, suntem obligați să promovăm comunitatea de unde venim, dar și țara noastră, fiindcă doar în acest fel împlinirea sufletească poate să fie atinsă cu adevărat” mai spune acesta. Standul sătmărenilor este centrat sub sloganul România, grădina Bio a lumii.
Biohumussol, Bioagricert Certificare Ecologica sunt și ele prezente în hala 4, la standul României. 

Hrana pentru viitor

De-a lungul a aproximativ 200 de sesiuni de discuții, expozanții, vizitatorii sunt invitați să contribuie la deschiderea drumului pentru un viitor durabil. În 2024, Forumul STADTLANDBIO face parte din Congresul BIOFACH și oferă informații și mai profunde despre cateringul organic în afara casei. Cu tema congresului din acest an Hrana pentru viitor: impactul femeilor asupra sistemelor alimentare durabile, IFOAM – Organics International și Federația Germană a Producătorilor de Alimente Ecologice (BÖLW) pun în centrul atenției puterea creativă transformatoare a femeilor în sectorul alimentar și rolul lor în modelarea transformării ecologice durabile a sistemului alimentar.

.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțări de până la 8 milioane de euro prin Programul Tranziție Justă

Articolul următor
Numărul utilizatorilor aplicației MyCAS s-a triplat, iar 50% dintre clienții Companiei de Apă Someș (CAS) folosesc acum plata online.

Clujenii migrează către facturile electronice de apă și canal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share