Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Românca Julia Scavo are șansa de a fi cel mai bun sommellier al Franței

Cu ocazia celei de a cincea  ediții a  târgului Wine Paris & Vinexpo Paris, desfășurat între 12 și 14 februarie la Paris, la Expo Porte de Versailles a avut loc prima etapă a concursului Asociației Sommelăriei Franceze. Dintre candidații care au finalizat probele de selecție alese de comisia tehnică s-au detașat șapte semifinaliști, iar românca Julia Scavo (Iulia Goșea), campion mondial cu echipa la degustări în orb în 2023 și coautoare a Wine secrets of Romania Drăgășani Region Vol. I, alături de soțul ei, concurează cu șanse egale la titlul de cel mai bun sommellier al Franței în 2024.

Julia Scavo între cei 7 finaliști al concursului

Obținerea titlului de campion mondial la degustări în orb, alături de membrii echipei României a fost doar o etapă strălucită din cariera de sommellier a Juliei Scavo. Desigur, ca orice titlu, obligă la perseverență. Este o performanță cu totul specială ca o româncă să fie în finala acestui concurs, în patria vinurilor de înaltă calitate și a celui mai faimos produs vinicol, Champagne. Iar atunci când te-ai născut într-o țară ca România, una care se luptă acum să arate lumii potențialul viti-vinicol, chiar dacă ai fost educat în spațiile cu tradiție, este mare lucru să lupți pentru titlul de cel mai bun, indiferent de domeniu. Iar să fii cel mai bun în aprecierea vinurilor într-o țară ca Franța este deja ca o poveste de spus nepoților.

După anunțarea celor șapte nume selecționate în cadrul semifinalei concursului organizat de Asociația Somelăriei Franceze, Julia Scavo și-a felicitat colegii.

„Fericită. Și mai presus de toate onorată. Felicitări celorlalți șase semifinaliști selectați, este o plăcere să împărtășesc această promovare cu ei. Felicitări lui Fabrice SOMMIER MOF și UDSF – Uniunii  Sommelăriei Franceze pentru spiritul vizionar de a organiza selecțiile MSF 2024 în cadrul Wine Paris – Vinexpo Vinexposium” a spus Julia Scavo, una din cei 33 de sommellieri care și-au disputat semifinala acestei prestigioase competiții.

În ce a constat prima etapă a concursului

În primele 12 minute ale competiției pentru titlul de Cel mai bun sommellier al Franței, concurenții au avut în față trei băuturi, un vin (un Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2020) și două băuturi spirtoase (Un Oli’Gin – L’Olive Gin de la Manguin en Provence și un Gin Breton de la Malouin’s).

Proba următoare, pentru care au avut la dispoziție două minute, a constat în două elemente. Întâi au avut de identificat, după o fotografie, un loc reprezentativ pentru viticultură (a fost comuna Arbois) și de răspuns la cinci întrebări foarte scurte în limba engleză (în ce departament se află această comună, de exemplu). Finalul etapei a constat dintr-un chestionar care a fost procesat în 45 de minute.

Două ore mai târziu, în zona California Wines  de la Wine Paris & Vinexpo Paris, Fabrice Sommier (președintele Uniunii Somelărelăriei Franceze) și Jean-Pascal Paubert (directorul competiției) au dezvăluit numele celor 7 calificați în finală. 

Cea de-a doua etapă a concursului va începe în 9 septembrie la Bordeaux, unde cei șapte finaliști, Quentin Vauléon, Clément Sommier, Logan Guignot-Trufley, Bastien Debono, Marie Wodecki, Edmond Gasser și Julia Scavo vor fi primiți într-un loc ales de Union des Grands Crus de Bordeaux.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profit net, 16,2 mil. lei la ADP Oradea. „Perla coroanei” – Aquaparkul Nymphaea

Articolul următor

Murmur a lansat prima linie de lenjerie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share