Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Deltamed a echipat elicoptere Black Hawk cu brancarde medicalizate

Inspectoratul General al Aviației din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a achiziționat aparatele de zbor pentru managementul situațiilor de urgență.

Compania Deltamed, cel mai mare producător de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență din Europa de Est, cu acționariat 100% românesc, a furnizat brancardele medicalizate pentru cele șapte elicoptere Black Hawk. Brancarda medicalizată – creată și testată de Deltamed în centre specializate din Italia și SUA – este concepută pentru a oferi asistență medicală de tip ATI, simultan, unui număr de maxim patru pacienți ce urmează a fi transportați cu un elicopter Black Hawk.

Echipamentul medical care include 2 defibrilatoare, 4 monitoare, 4 ventilatoare, 4 aspiratoare de secreții și 16 seringi automate, transformă elicopterul Black Hawk într-o unitate de terapie intensivă, prin intermediul căreia pacienților li se asigură suport pentru viață până la preluarea de către o unitate spitalicească.

”Deltamed a reușit, în mai puțin de doi ani, să conceapă, să proiecteze, să testeze și să valideze o soluție care funcționează în parametri, în ciuda constrângerilor impuse de condițiile de zbor și a spațiului extrem de mic în care se pot face manevre într-un elicopter.

Ne bucurăm că echipa noastră de R&D a reușit să construiască un sistem care permite acordarea de asistență de urgență simultană mai multor persoane aflate în situație critică. Brancarda respectă întru totul standardele NATO iar echipamentele medicale folosite sunt de producție germană, utilizate pe scară largă în serviciile de terapie intensivă”, a declarat Dan Oșan, coordonatorul echipei de proiect.

Soluția construită de Deltamed permite transformarea, într-un interval scurt de timp, de ordinul minutelor, a oricărei aeronave într-o unitate de intervenție și salvare de vieți omenești. În plus, autonomia brancardei poate fi extinsă folosind și sursa de energie a aeronavei în care este montată.

La sol, brancarda se introduce într-o cutie alimentată cu energie electrică, care îi conferă, pe lângă încărcarea bateriilor, și protecție, inclusiv termică. Fiecare elicopter medical Black Hawk destinat intervenției în situații de urgență este echipat cu 2 brancarde medicalizate și permite transportul și asistența de urgență simultană a unui număr de maxim patru pacienți.

A furnizat roboți pentru stingerea incendiilor

Deltamed a fost selectată să participe la proiect pe baza rezultatelor obținute într-un proiect similar derulat anterior pentru Forțele Aeriene Române. Compania clujeană este cel mai mare producător de vehicule de intervenție pentru situații de urgență din Europa de Est. Compania românească a produs și livrat în 2023, pentru diverși beneficiari, 271 ambulanțe și vehicule de intervenții speciale.

În 2023, pe lângă producția de ambulanțe pentru piața internă și export, Deltamed a furnizat autospeciale de tip centru de comandă, de comunicații, roboți pentru stingerea incendiilor, autospeciale pentru transportul bolnavilor înalt infectați și containere logistice cu echipamente medicale pentru IGSU precum și ambulanțe militare pentru Armata Bosniacă.

Unitatea de producție a Deltamed este situată în localitatea Gilău (județul Cluj), pe 13.000 mp. Aceasta conține șapte hale de producție propriu-zisă, departamentele de R&D, proiectare, CTC  și After Sales dedicate. Compania are 200 de specialiști și capacitatea de a produce in-house toate elementele componente cu care dotează vehiculele pentru intervenții speciale.

Dintre cele 4.000 de vehicule livrate până în prezent, fac parte ambulanțe (umane și veterinare), cabinete medicale mobile pentru diverse specializări inclusiv stomatologice, puncte mobile de comandă și control, mașini de stingere a incendiilor de diverse capacități, autospeciale destinate descarcerării, autolaboratoare, showroom-uri, ateliere și magazine mobile, vehicule adaptate transportului utilizatorilor de fotoliu rulant, vehicule de transport victime multiple și pacienți înalt contagioși precum și vehicule dedicate sectorului militar.

În 2022, Deltamed a primit trei distincții de excelență în business, din partea Bursei de Valori București, a Camerei de Comerț și Industrie a României și a publicației Transilvania Business.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania: “Sunt 30 de ani de când creștem în România”

Articolul următor

Pași preventivi în vremuri de incertitudine economică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share