Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pași preventivi în vremuri de incertitudine economică

https://images.pexels.com/photos/732444/pexels-photo-732444.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&w=1260&h=750&dpr=1

 

Criza COVID-19 ne-a învățat multe lucruri, deoarece a început pe neașteptate și a închis miliarde de oameni în casele lor, fără bani și fără modalități tradiționale de a-și face treaba. Un credit rapid online a fost un remediu universal pentru problemele financiare pe termen scurt, dar nu poate fi o soluție pentru toate momentele. De aceea, este necesar să găsim noi modalități de a face față incertitudinii economice.

Pagubele economice ale coronavirusului au fost incomensurabile, urmate de noi tensiuni și crize geopolitice în Ucraina, Orientul Mijlociu și Taiwan. Prin urmare, vremurile economice moderne sunt extrem de incerte pentru europeni, tendințele negative continuând să amenințe bunăstarea financiară a milioane de oameni.

Ce se poate face pentru a remedia situația? Din păcate, multe lucruri sunt pur și simplu dincolo de controlul nostru și nu putem influența o recesiune economică națională sau regională. Cu toate acestea, fiecare persoană poate lua măsuri preventive pentru a-și asigura bunăstarea în vremuri grele. Iată un ghid financiar privind pregătirea pentru zilele ploioase.

Ce puteți face acum?

Cel mai important punct de plecare este să faceți diferența între factorii pe care îi puteți schimba și cei pe care nu îi puteți schimba. După cum tocmai am spus, situația economică a țării este în afara controlului dumneavoastră, iar dumneavoastră sunteți o victimă a evenimentelor și tendințelor economice negative în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, unele măsuri preventive sunt în totalitate la îndemâna dvs. și, cu cât începeți mai devreme să vă pregătiți, cu atât veți fi mai pregătiți imediat ce va lovi criza.

Sfatul de bază pentru oricine este să economisească niște bani. A avea o rezervă financiară este întotdeauna foarte liniștitoare, ceea ce înseamnă că nu veți fi flămând sau îndatorat chiar și după ce vă pierdeți un loc de muncă sau vă confruntați cu alte dificultăți. Iată câteva măsuri pe care le puteți lua chiar acum pentru a vă stabiliza situația financiară și pentru a vă dezvolta o imunitate la crize.

Faceți un fond de urgență

Chiar dacă aveți un loc de muncă stabil în acest moment și nu aveți probleme financiare, merită întotdeauna să vă pregătiți pentru ce e mai rău. Nimeni nu știe ce întorsătură va lua viața dumneavoastră mâine – poate fi vorba de o concediere, de o traumă care vă face pe dumneavoastră sau pe unii dintre membrii familiei dumneavoastră să fiți temporar afectați sau de orice altă urgență care necesită asistență financiară. De aceea, un fond de urgență este întotdeauna o idee bună, care vă poate câștiga ceva timp pentru recuperare fără a vă pune la grea încercare finanțele.

Un fond de urgență poate ajuta pe oricine să se pregătească pentru perioada de probleme financiare, deoarece această sumă de rezervă vă poate finanța nevoile de trai pentru perioada în care nu aveți un loc de muncă sau sunteți bolnav. Puteți stabili o sumă fixă pentru economii convenabilă pentru dumneavoastră în prezent – aceasta poate fi în jur de 10-20% din venitul dumneavoastră disponibil lunar. Dacă salariul dvs. este mediu sau mic, asigurați-vă că ați alocat cel puțin 10% din venituri pentru un fond de urgență. Dacă aveți un venit decent, aceasta poate fi de 20% din veniturile dvs. fără limitări serioase ale cheltuielilor. În orice caz, a fi disciplinat este calea ta sigură spre succesul în construirea unui capital.

Aranjați vacanțe pentru plata împrumuturilor

Cea mai rea situație este atunci când sunteți prins în probleme financiare în perioade în care aveți deja obligații financiare dificile. În acest fel, este posibil să nu puteți rambursa împrumuturile și datoriile existente, ceea ce face ca bunăstarea financiară actuală să fie și mai fragilă. O soluție înțeleaptă în acest caz este să solicitați consultanță financiară profesională de la agențiile locale cu privire la tipurile de ajutor pe care le puteți obține de la stat sau de la băncile unde aveți un împrumut. Multe organizații de creditare au condiții flexibile pentru clienții aflați într-o situație financiară dificilă și pot oferi vacanțe de plată a împrumutului timp de 3-6 luni, până în momentul în care vă reveniți din problemele bănești și sunteți din nou stabil din punct de vedere financiar.

Luați în considerare măsuri de reducere sau consolidare a datoriilor

Programele de consolidare a datoriilor sunt, de asemenea, un instrument eficient pentru a face mai ușor de gestionat povara financiară a gospodăriei dumneavoastră. Astfel de inițiative sunt disponibile pentru deținătorii de credite în diverse bănci și organizații de credit; ele permit combinarea mai multor împrumuturi într-unul mai mare, dar în același timp permit o perioadă mai lungă de rambursare și rate ale dobânzii favorabile pentru împrumutat. Această variantă este foarte potrivită pentru persoanele care au credite pe termen scurt cu rate ridicate ale dobânzii, pe care nu le pot rambursa la timp și se confruntă cu probleme uriașe din cauza penalităților de întârziere. Prin urmare, solicitând consolidarea datoriilor, s-ar putea ajunge să plătiți o sumă mai mare, dar pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce face ca ratele lunare să fie mai mici.

Alegeți împrumuturile cu înțelepciune

Dacă intrați în necazuri financiare fără să fiți pregătit, acestea pot duce la un decalaj financiar grav care necesită o atenție urgentă. În cele mai multe cazuri, aceasta va însemna că trebuie să contractați un împrumut pentru a încheia toate obligațiile financiare restante și pentru a vă acoperi cheltuielile obișnuite. Cu toate acestea, vă recomandăm să evitați prima ofertă de împrumut și să faceți întotdeauna cumpărături pentru a compara condițiile și ratele de împrumut. Cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare sunt următoarele:

– Ratele dobânzii (zilnică, lunară sau anuală)

– Suma ratelor lunare de rambursare

– Amenzile pentru întârzieri și nerambursări.

Folosiți aceste criterii pentru a compara mai multe tipuri de împrumuturi și alegeți-l pe cel care vă va fi cel mai convenabil de rambursat. Clienții se concentrează adesea pe suma cea mai mare a unui împrumut atunci când au nevoie de bani, dar adevărul amar este că, indiferent de suma pe care o luați, va trebui întotdeauna să returnați o sumă mai mare de bani. De aceea, este întotdeauna important să vă concentrați asupra condițiilor generale și să alegeți împrumutul pe care vi-l puteți permite în mod adecvat.

Nu intrați în disperare

Gestionarea problemelor financiare este întotdeauna stresantă. S-ar putea să fiți obișnuit cu un cu totul alt nivel de bunăstare financiară, așa că economisirea banilor sau împrumutul de fonduri pentru trai vă poate provoca depresie. Cu toate acestea, este esențial să rămâneți optimist și proactiv în problemele financiare, deoarece nu puteți ieși niciodată dintr-o criză financiară fără creativitate și determinare. Nu vă opriți asupra a ceea ce aveți acum și pregătiți-vă întotdeauna pentru zilele rele. În acest fel, nu vă veți confrunta cu lipsuri catastrofale de bani și veți fi pregătiți pentru orice cotitură economică din viața dumneavoastră.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Deltamed a echipat elicoptere Black Hawk cu brancarde medicalizate

Articolul următor

Drumul expres Arad – Oradea în licitație publică. Termenul de execuție, 24 de luni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share