Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNIR a pus ochii pe “Autostrada Nordului”. Ce proiecte vrea de la CNAIR

În 2023 am avut mai multe încercări de a avea un buget de venituri și cheltuieli la Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR)
Directorul interimar al viitoarei instituții, la discuții despre autorizațiile necesare A8 | Foto: CNIR

Instituția de stat desemnată să se ocupe cu șoselele de mare viteză aflate încă pe hârtie a mai solicitat drumurile expres Cluj – Dej, Oradea – Arad, dar și autostrăzile dinspre Brașov către Bacău și Ploiești.

„În 2023 am avut mai multe încercări de a avea un buget de venituri și cheltuieli (BVC) la Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR). De fiecare dată proiectul de buget prezentat de către mine a trecut de Consiliul de Administrație și Adunarea Generală a Acționarilor CNIR, Ministerele Transporturilor și Muncii.

Din păcate, toate variantele prezentate au fost respinse de ultimul minister avizator, Ministerul de Finanțe. Motivul a fost lipsa unei liste cu proiectele ce urmează a fi preluate de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de către CNIR.

Procedura de realizare a BVC CNIR pe 2024, care este în desfășurare, va trebui să țină cont de această listă de proiecte. În baza protocolului de colaborare, am transmis CNAIR o listă de proiecte aflate în analiza CNIR, prin care am solicitat o fișă tehnică pentru fiecare în parte, cu situația la zi a implementării lor și dacă au fost bugetate în BVC CNAIR pentru 2024”, a menționat Cătălin Urtoi, director general interimar al CNIR.

“În funcție de răspunsul primit, vom face o analiză internă și vom solicita MT o listă de proiecte care să facă obiectul transferului de la CNAIR la CNIR și care să fie prinse în BVC CNIR pe 2024. De asemenea, vom finaliza și o procedură de lucru în vederea preluării acestor proiecte, procedură la care se lucrează în acest moment și care va permite o preluare din mers, fără blocaje ale proiectelor.

CNIR va fi pregătită să aducă plus valoare și să accelereze finalizarea acestor proiecte. Această procedură va cuprinde întreaga gamă de proiecte: studii de prefezabilitate, studii de fezabilitate, proiectare și execuție”, a spus oficialul CNIR.

Ce proiecte solicită CNIR

  1. Autostrada A13, Bacău – Brașov
  2. Autostrada Unirii – A8, Miercurea Nirajului – Leghin
  3. Autostrada Unirii – A8, tronsonul Motca – Letcani – Ungheni
  4. Autostrada A3, Ploiești – Brașov
  5. Drumul Expres Focșani – Brăila
  6. Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu
  7. Drumul de mare viteză București – Giurgiu
  8. “Autostrada Nordului” A14, Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Suceava
  9. Drumul Expres Arad – Oradea
  10. Drumul Expres Cluj – Dej
  11. Drumul Expres Suceava – Botoșani
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul Marty din Oradea a fost distins cu premiul pentru arhitectură interioară excelentă în cadrul German Design Awards 2024.

Marty Oradea, premiat la German Design Awards

Articolul următor

Cazanul din 1966 de la CET Oradea, înlocuit cu o unitate de producție în cogenerare modernă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share