Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Galeria Istorică a Transilvaniei, estimată la 23 de milioane de euro

Valoarea estimată a lucrărilor la GIT este de 112 milioane de lei, durata de implementare fiind stabilită la 24 de luni
Așa urmează să arate noul sediu al instituției, care se va muta de la oraș la sat | Foto: MNIT, Csilla Hagedus

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) va atribui, prin licitație publică, proiectarea și execuția complexului muzeal Galeria Istorică a Transilvaniei (GIT), viitorul său sediu, din comuna clujeană Florești.

Valoarea estimată a lucrărilor la GIT este de 112 milioane de lei, durata de implementare fiind stabilită la 24 de luni, potrivit Agenda Construcțiilor.  Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este stabilit la 25 martie. Câștigătoare va fi desemnată oferta cu cel mai bun raport calitate-preț, componenta financiară având o pondere de 30% din punctajul total.

Cea tehnică (70%) cuprinde experiență profesională specifică a managerului de contract (15%), experiență profesională a șefului de șantier (5%), abordarea propusă privind derularea activităților, gradul de detaliere privind organizarea activităților (15%), modul de alocare și utilizare a resurselor și realizările corespunzătoare fiecărei activități (15%), încadrarea în timp, succesiunea și durata activităților propuse (15%), perioada de garanție acordată lucrării (5%).

Pentru a participa la licitație, operatorii economici interesați trebuie să facă dovada realizării unei cifre de afaceri medii pentru ultimii trei ani (2020-2022) de cel puțin 112 milioane de lei. Acesta trebuie să fi terminat un proiect similar în ultimii cinci ani – lucrări de aceeași natură și complexitate cu o valoare de minimum 111 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Potrivit studiului de fezabilitate pentru GIT, întocmit de Novartis Oradea, prin implementarea proiectului se va construi o clădire cu un etaj, suprafață construită 3.863 mp, arie desfășurată 11.127 mp. Construcția va fi realizată pe un teren de 15.583 mp, lângă Cartierul ANL Cetatea Fetei, din Florești.

“Cea mai mare investiție din Transilvania din componenta turism și cultură se va implementa la Florești. Este vorba de GIT, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, din cadrul rutei opresiunilor și conflictelor. Pentru prima dată MNIT va avea sediul propriu, o clădire superbă, demnă de secolul XXI. Acolo unde acum cresc buruieni și e un teren nefolosit vom vedea cel mai modern muzeu de istorie cu uși deschise din România.

GIT va prezintă în format fizic și digital istoria tuturor etniilor care au trăit pe teritoriul Transilvaniei de-a lungul istoriei, modul lor de interacțiune și conviețuire”, relata Csilla Hegedus (foto), acum director interimar al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Denumirea este Muzeul Identităților și Conflictelor Transilvănene – GIT. “Un spațiu ultramodern, prevăzut cu laboratoare, depozite adecvate pentru piesele de patrimoniu, săli multimedia, de pedagogie muzeală și evenimente, cafenea, ludotecă, shop. Acel muzeu al tuturor, în care se va putea petrece o zi întreagă, într-un spațiu în care fiecare membru al unei familii poate găsi ceva interesant de făcut”, conform MNIT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Evenimentul va fi susținute de specialiști cu o vastă experiență în domeniile arboricultură și peisagistică: Diana Culescu – doctor în arhitectura peisajului, Mihai Purcaru – arborist atestat ISA, Dan Moldovan – arborist atestat ISA / Davey Canada.

Dezbatere regională pe arbori și spații verzi la Bistrița

Articolul următor

Academia de Sustenabilitate oferă granturi și conținut educațional industriei HoReCa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share