Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezbatere regională pe arbori și spații verzi la Bistrița

Evenimentul va fi susținute de specialiști cu o vastă experiență în domeniile arboricultură și peisagistică: Diana Culescu – doctor în arhitectura peisajului, Mihai Purcaru – arborist atestat ISA, Dan Moldovan – arborist atestat ISA / Davey Canada.

Conferința “Arbori urbani și spațiile verzi din Bistrița” va avea loc în 23 februarie, la sediul municipalității.

Evenimentul va fi susținute de specialiști cu o vastă experiență în domeniile arboricultură și peisagistică: Diana Culescu – doctor în arhitectura peisajului, Mihai Purcaru – arborist atestat ISA, Dan Moldovan – arborist atestat ISA / Davey Canada.

„Urmărind tendințele și dinamica de dezvoltare din ultimii ani a municipiului Bistrița, invitații ne propun o incursiune în orașul verde. Evenimentul va avea o structură care include prezentări/discuții în sala de ședință și activități în teren.

Tema conferinței reprezintă o premieră la nivel regional, fiind axată pe rolul spațiilor verzi și al arborilor urbani din Bistrița în contextul mobilității urbane durabile, orașului rezilient și a schimbărilor climatice”, au explicat organizatorii.

Subiectele de discuții sunt trecerea de la spațiu verde la o infrastructură verde a orașului; înverzirea urbană și gestionarea eficientă a infrastructurii  verzi a orașului; analiza calității infrastructurii verzi urbane și aplicații smart; arborii urbani și standardele internaționale pentru gestionarea lorM emiterea deciziei de tăiere a arborilor conform normelor ISA; tipuri de tăieri în coroană.

Alte abordări vor fi evaluarea stării de sănătate, identificarea riscului și asigurarea intervențiilor optime pentru eliminarea riscului la arbori plantarea în alveole și fâșii înierbate, alegerea speciilor pentru plantat; protejarea arborilor în zone de intervenție cu risc de vătămare; întreținerea lor și îmbunătățirea calității solului; metode de udare, fertilizare, decompactare a solului, tratamente fitosanitare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DoubleTree by Hilton Oradea trece de la un contract de management la franciză

Articolul următor
Valoarea estimată a lucrărilor la GIT este de 112 milioane de lei, durata de implementare fiind stabilită la 24 de luni

Galeria Istorică a Transilvaniei, estimată la 23 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share