Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dumexim are 9 luni la dispoziție pentru lărgirea la 4 benzi a DN 79 lângă Aeroport

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și reprezentantul firmei de construcții Dumexim au semnat joi, 22 februarie 2024, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire de la două la patru benzi pe drumul național 79 (DN 79), la ieșirea din Oradea spre Nojorid, în direcția Arad.

La parafarea documentului a participat și Filip Cheșeli, șeful Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Bihor.

„În perioada următoare se va întocmi proiectul tehnic, în corelare cu investițiile care se fac în zonă, la Aeroportul Oradea și drumul de legătură Oradea – Nojorid. Prin lărgirea la patru benzi a drumurilor naționale urmărim să asigurăm condiții mai bune de trafic în cele mai aglomerate zone din județul nostru”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Ce prevede proiectul

Proiectul prevede lărgirea drumului la 4 benzi pe o distanță de 1,6 km, între pozițiile km 108+730 – km 110+330. Practic, tronsonul este cuprins între Aeroportul Internațional Oradea, unde va fi amenajat un sens giratoriu, și intersecția cu drumul către Livada de Bihor unde, de asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu (aici se vor intersecta trei drumuri: DN 79, DC 77 spre Livada de Bihor și noua centură dintre Oradea și Nojorid).

Valoarea contractului este de 23.460.769,98 lei, TVA inclus. Durata de execuție este de 9 luni, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare și 6 luni pentru lucrările propriu-zise.

Urmează lărgirea DN 19 spre Biharia

Urmează desemnarea constructorului pentru proiectul de lărgire la patru benzi înspre Biharia, pe DN 19, în direcția Satu Mare. Tronsonul are o lungime de 3,7 km, între pozițiile km 5+985 – km 9+731.

Cele două proiecte sunt realizate în baza parteneriatului dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021 – 2027.

Lărgirile la patru benzi înspre Arad și Satu Mare vor îmbunătăți circulația rutieră și vor reduce numărul accidentelor. Aceste proiecte completează investițiile în infrastructură derulate de Consiliul Județean Bihor în zona metropolitană a Municipiului Oradea.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CJ Bihor a lansat primele licitații prin Unitatea Centralizată de Achiziții Publice

Articolul următor
Asociației Business Service Leaders România (ABSL) a organizat, la Cluj, workshop-ul „Industria serviciilor pentru afaceri ține pasul cu schimbările din mediul socio-economic”, cu 100 de specialiști din domeniu.

Noua industrie a Clujului. 20.000 de angajați, plătiți cu salarii medii de 1.500 €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share