Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Anul acesta, România are stand la Salonul Mondial de Turism de la Paris. MEAT a invitat județul Caraș-Severin

Județul Caraș-Severin va reprezenta România la Salonul Mondial de Turism de la Paris, care se va desfășura la Expo Porte de Versailles, în perioada 14-17 martie 2024. În 2023, România nu a avut stand la Salonul Mondial de Turism de la Paris. Ministerul Economiei a ales oferta turistică județului Caraș-Severin prezentată în cadrul  Târgul de Turism al României din 15-18 februarie 2024.

Bogăția culturală, peisajele spectaculoase și potențialul turistic extraordinar ale județului Caraș-Severin sunt elementele pe care s-a construit oferta turistică a acestui județ pentru anul 2024. Mixul alcătuit din atracții turistice naturale, cum sunt Cheile Nerei sau cascada Bigăr cu obiectivele cultural-istorice, reprezentate de vechile cetăți și mănăstiri constituie o propunere cu care Caraș-Severinul fiind speră să câștige interesul celor ce-și doresc o vacanță bazată nu doar pe resorturi.

Sursa foto: outdooractive.ro

Cu ce a venit județul Caraș-Severin la Târgul de Turism al României?

În cadrul evenimentului de la Romexpo a fost prezentat și lansat ghidul turistic digital al judeţului, sub forma unei aplicații care va fi disponibilă pe Android şi iOS, cu informații în limba română și limba engleză.

Alternativa propusă de județul Caraș-Severin a conținut mostre de apa pură de izvor din Rezervația Naturală Domogled, bere artizanală, mezeluri tradițională, tot ce are mai valoros moștenirea gastronomică din această zonă. Tot la standul județului au fost expuse piese din colecția personală a lui Iacob Sârbu, cu sute de fotografii, cărți și medalii vechi de sute de ani, originare din Băile Herculane.

„Momente artistice impresionante susținute de soliști renumiți ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și alți tineri intrepreți, completate prin sfaturile neprețuite pentru turiști și vizitatori oferite de reprezentanții Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin și de cei ai Serviciului Turism, au făcut ca prezența județului Caraș-Severin la târg să fie una memorabilă”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

De la Caraș-Severin la Paris

Cum anul trecut, România nu a mai participat la Salon, deși avea stand rezervat, pentru care ar fi trebuit achitată anticipat o taxă aferentă, să sperăm că de această dată nu se vor ivi alte impedimente de ordin organizatoric, care să împiedice prezența promotorilor turismului cărășean în competiția acerbă pentru atenția iubitorilor de turism. Nu de alta, dar pe site-ul Salonului Mondial de Turism de la Paris, România nu apare între țările participante.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În ianuarie, piața imobiliară din țară a înregistrat o scădere semnificativă în privința tranzacțiilor comparativ cu luna precedentă, conform unui raport al agenției Blitz România

Piața imobiliară a intrat la apă în Ardeal și Banat

Articolul următor

Legăturile economice ale Japoniei cu România evaluate de MEAT cu E.S. Katae Takashi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share