Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Legăturile economice ale Japoniei cu România evaluate de MEAT cu E.S. Katae Takashi

Noul ambasadar al Japoniei, E.S. Katae Takashi desfășoară o serie de vizite de curtuazie la instituțiile din România. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea și E.S. Katae Takashi s-au întâlnit în 16 februarie 2024 la sediul MEAT. Printre subiectele abordate au fost oportunitățile de intensificare a relațiilor bilaterale, ținând cont, în special, de perspectiva țării noastre de a avea cea mai mare creștere economică din regiune, un element important pentru atragerea investitorilor niponi.

România se bucură de prezența a 110 companii japoneze, o dovadă a parteneriatului strategic, dar și a acțiunilor de promovare organizate pe plan extern, cum ar fi misiunea economică din Tokyo și Osaka, din 2018, care a rezultat în atragerea a 30 de investitori, a subliniat ministrul Ștefan-Radu Oprea.
Pentru ambasadorul Katae Takashi, construcția podului de la Brăila reprezintă un simbol al relației economice dintre cele două state, compania IHI Infrstructure Systems menținându-și interesul pentru noi oportunități. În context, E.S. a discutat și despre cultura antreprenorială japoneză, precizând că firmele nipone sunt foarte atente înainte de a-și extinde activitatea în alte țări, dar atunci când o fac, rezultatul va fi mereu o investiție pe termen lung.
Ambele părți au agreat asupra importanței organizării de târguri, misiuni economice și sesiuni de matchmaking, fiind remarcat și potențialul destinației noastre în atragerea de turiști japonezi.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anul acesta, România are stand la Salonul Mondial de Turism de la Paris. MEAT a invitat județul Caraș-Severin

Articolul următor

Farmec: “Am preferat să tăiem din profit decât să mărim prețurile”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share