Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Farmec: “Am preferat să tăiem din profit decât să mărim prețurile”

Directorul general al companiei producătoare de cosmetice, Mircea Turdean | Foto: Farmec

Producătorul de cosmetice mizează, în 2024, pe deschiderea de magazine stradale în locuri accesibile și dezvoltare de formule noi, spune conducerea companiei.

Farmec Cluj a înregistrat afaceri de 298 milioane lei și un profit net de 9 milioane, în 2022, cu 679 angajați. Societatea specializată în fabricarea parfumurilor și produselor cosmetice era controlată de Mircea Turdean (foto), Ovidiu Turdean și Lucian Pintea.

“Anul acesta ne așteptăm la o presiune tot mai mare pe prețul final al produselor. În 2023 am reușit să evităm creșterile de preț în ciuda costurilor crescute pe întreg lanțul de producție și distribuție (utilități, ingrediente, ambalaje), asumându-ne să scădem marja de profit pe anumite game.

Vom continua să facem eforturi încât să rămânem o soluție sustenabilă pentru toți clienții noștri. Există schimbări în comportamentul consumatorilor, care sunt mult mai prudenți în achiziții după traversarea perioadei pandemice.

Ei își doresc produse cu valoare adăugată mare, cu beneficii imediate, de la branduri aliniate cu valorile lor și cu o strategie responsabilă de dezvoltare. Mizăm pe menținerea businessului cel puțin la același nivel, într-un mediu socio-economic incert, volatil, influențat de războiul din Ucraina, într-un an plin de evenimente politice pe plan intern”.

Mizează pe inovații și cercetare

“Ne concentrăm pe apropierea față de clienți și dezvoltăm mediile în care aceștia se simt cel mai confortabil să interacționeze cu produsele noastre. Avem în plan deschiderea de noi magazine stradale în locuri accesibile consumatorilor. Acesta e locul în care clienții beneficiază de expertiza imediată a specialiștilor noștri, ceea ce le facilitează luarea de decizii pentru o achiziții inteligente și eficiente.

Continuăm investițiile în cercetare și dezvoltare de noi produse. În ultimii ani, am investit resurse importante în această direcție, ceea ce ne permite să venim constant cu formule noi, adaptate pentru principalele noastre game, dar și să venim cu noutăți pe piața de produse cosmetice. O parte vor fi lansate chiar în acest an.

Putem să oferim o experiență nouă pentru clienții noștri fideli, dar câștigăm și un public nou, prin inovațiile pe care le propunem. Ne propunem investiții în capacități noi de producție, în modernizarea liniilor de ambalare și dezvoltarea de linii automate pentru ambalarea în carton a produselor cosmetice, cu scopul de a asigura stocurile necesare de produse”.

Transilvania Business a îndemnat antreprenorii locali să anticipeze cele mai mari provocări ale unui nou an cu patru runde de alegeri, dar și să împărtășească măsurile pe care le au în vedere pentru a le surmonta și a se dezvolta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Legăturile economice ale Japoniei cu România evaluate de MEAT cu E.S. Katae Takashi

Articolul următor

Transilvania și Banatul au încă o stațiune turistică de interes național și alte 9 de interes local

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share