Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania și Banatul au încă o stațiune turistică de interes național și alte 9 de interes local

La propunerea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Guvernul României a declarat municipiul Baia Mare zonă turistică de interes național. Au obținut statutul de zone turistice de interes zonal și 14 localități din țară, dintre care 9 sunt din Transilvania și Banat.

Titlul obținut de municipiul Baia Mare nu constituie o surpriză, fiind cunoscute atât potențialul turistic extrem de bogat, cât și eforturile constante depuse pentru promovarea celor mai importante elemente ce constituie oferta turistică a acestui loc, înspre care se îndreaptă preferințele de vacanțe și excursii ale românilor și turiștilor străine. Contextul unui județ cu o zestre etnologică și naturală, culturală și gastronomică bine reprezentate și cultivate au condus la statutul de azi al municipiului Baia Mare.

Care sunt cele 9 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local

În urma recentei  decizii a MEAT, 9 localități sau părți de localități se bucură acum de statutul de stațiuni turistice de interes local.

Acestea sunt:

Zona turistică Vârtop-Nucet, jud. Bihor, comuna Sâncraiu, jud. Cluj, comuna Sita Buzăului, jud. Covasna, zona turistică a oraşului Vlăhița, jud. Harghita, zona turistică Cincis-Cerna, jud. Hunedoara,  comuna Râu de Mori, jud. Hunedoara, zona turistică a comunei Şişeşti, jud. Maramureş, comuna Ieud, jud. Maramureş și comuna Fârdea, jud. Timiş.

„Pentru a beneficia din plin de oportunitățile oferite de noul statut, dar și pentru a maximiza eforturile de promovare și dezvoltare, actorii locali din stațiunile turistice sunt încurajați să își dea mâna pentru a înființa Organizații de Management al Destinației.
De altfel, unul dintre criteriile obligatorii pentru avizarea de către MEAT a acestor entități public-private, dezvoltate la nivel local, este deținerea atestatului de stațiune turistică de interes local sau național ori, în lipsa documentului, se impune existența a cel puțin 100 de locuri de cazare în unitățile de cazare clasificate” spun reprezentanții MEAT.
Este imposibil să nu ne întrebăm de ce alte județe cu potențial turistic dovedit nu reușesc să articuleze propuneri coerente, care să conducă la un statut de zonă turistică de interes local pentru mai mult de două localități.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Farmec: “Am preferat să tăiem din profit decât să mărim prețurile”

Articolul următor

România, în top 3 țări cu cele mai mari suprafețe de teren deținute de VGP pentru dezvoltări viitoare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share