Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Topul orașelor din România căutate de turiști pentru city-break

Potrivit unei analize realizată de Travelminit.ro, în 2024 românii își vor programa cel puțin două city break-uri în țară. Prețul pornește de la 500 de  lei pentru un sejur.

Tot mai mulți români au descoperit avantajele vacanțelor de city-break în țară, datorită prețurilor accesibile, a distanțelor scurte, dar și a varietății activităților. Sibiul și Brașovul câștigă detașat în topul celor mai populare destinații de city-break.

În ultimii ani, turismul balnear a avut o creștere spectaculoasă, mai ales că tot mai mulți români aderă la cultura relaxării.

 

Urmează o perioadă plină de călătorii pentru români, mai ales că vor putea profita din plin de zilele libere legale și de minivacanțele anunțate pentru acest an. Mai mult decât atât, bugetarii vor beneficia din nou de vouchere de vacanță, în contextul în care guvernanții au precizat că vor acorda tichetele până în 2026 inclusiv, dar și că valoarea lor va crește pentru o anumită categorie.

 

„2024 va fi anul călătoriilor în România, iar platforma hotelieră online Travelminit.ro va rămâne alături de clienții săi și de toți cei care vor să călătorească în țară, oferind o interfață nouă, mult mai ușor de utilizat, cât și cea mai variată selecție de cazări care acceptă vouchere de vacanță. Primăvara aceasta sunt la mare căutare city-break-urile, sejururile de 2-3 nopți în marile orașe, dar ne așteptăm ca în perioada următoare să se aglomereze și perioada Paștelui, alături de sezonul estival. Recomandăm în continuare rezervările early booking, astfel încât turiștii să profite de prețuri accesibile și de disponibilitate la cazările preferate”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

 

Cele mai căutate orașe în rândul turiștilor

 

În ultima vreme, tot mai mulți români au descoperit avantajele vacanțelor de city-break în țară, datorită prețurilor accesibile, a distanțelor scurte, dar și a varietății activităților. Sibiul și Brașovul câștigă detașat în topul celor mai populare destinații de city-break, indiferent de anotimp, însă nici Iași, Timișoara și Cluj-Napoca nu rămân mai prejos, mai ales datorită evenimentelor culturale organizate în zona lor.

 

În plus, se observă o tendință tot mai mare pentru vacanțele la SPA, pe măsură ce acest curent ia amploare în România, în sincron cu dezvoltarea stațiunilor balneoclimaterice. În ultimii ani, orașe precum Sovata, Lacu Sărat sau Băile Tușnad au trecut printr-un proces complex de transformare, astfel că turiștii au început să înțeleagă tot mai mult importanța grijii față de sine și să rezerve tot mai des cazări în aceste destinații.

 

În ceea ce privește prețurile, acestea oscilează, bineînțeles, în funcție de perioadă și de cererea pentru o anumită destinație. În această primăvară, un sejur de două nopți, în cameră dublă, la Brașov și Sibiu, costă, în medie, 500-600 de lei. În Timișoara, un sejur de două nopți costă, în medie, 700 de lei, în timp ce în Cluj-Napoca, tariful pentru un sejur de două nopți, este de 750 de lei. Pentru stațiunile balneare, cum sunt Sovata și Băile Tușnad, prețurile sunt în creștere: 800-900 de lei pentru un sejur de două nopți, însă unitățile de cazare din aceste zone includ, adesea, și acces la centrul SPA în acest pachet.

Care sunt cele mai bune perioade de călătorie?

 

Pentru mulți români, zilele libere legale sunt un reper important în planificarea concediilor, mai ales că aceștia încearcă adesea să lege călătoriile de diferite sărbători și să se bucure astfel de mai multe zile de vacanță.

 

Din fericire, în următoarele luni vor fi multe oportunități de călătorie, mai ales că urmează multe zile libere legale ce pică în timpul săptămânii și că autoritățile au anunțat deja că se va face punte de o zi cu weekendul, pentru ca turiștii să plece liniștiți în vacanță. Regula este valabilă pentru angajații de la stat, însă, cel mai probabil, multe companii private vor adera la această practică, dacă activitatea le-o permite.

 

Tocmai din acest motiv, trendul minivacanțelor se menține și anul acesta, când vom avea și cea mai lungă perioadă de libere, cu ocazia Paștelui. Astfel, minivacanța va începe de miercuri, 1 mai (Ziua Muncii) și se va încheia luni, 6 mai, a doua zi de Paște. Pentru data de 2 mai, joi, Guvernul a stabilit să se facă punte, astfel încât românii angajați la stat să beneficieze de mai multe libere de Paște.

 

O altă minivacanță de care se vor putea bucura turiștii este cea de Rusalii, lunea de după Rusalii (24 iunie) fiind liberă, ceea ce înseamnă că va fi un weekend prelungit numai bun pentru a explora destinațiile din România. O altă oportunitate va fi de Sf. Maria, data de 15 august picând într-o zi de joi. Și de această dată, guvernanții au decis că vineri, 16 august, va fi zi de punte.

 

Ultima minivacanță din 2024 va fi de Crăciun, prima și a doua zi de Crăciun (25 și 26 decembrie) vor pica miercuri și joi, în timp ce vineri, 27 decembrie, va fi zi de punte stabilită de Guvern.

Ce se va schimba la voucherele de vacanță în 2024?

 

În ultimii ani, în special pe fondul restricțiilor impuse de pandemie, tot mai mulți români s-au orientat spre turismul intern, spre petrecerea concediilor în țară, astfel că multe destinații autohtone au crescut în popularitate. O altă măsură ce a contribuit semnificativ la dezvoltarea turismului național a fost acordarea voucherelor de vacanță, un stimulent foarte important, de care se bucură, în egală măsură, atât turiștii, cât și hotelierii și jucătorii din industria ospitalității.

Vestea bună este că acestea vor fi emise și în 2024 pentru angajații din mediul de stat, care vor primi vouchere până în 2026. Mai mult decât atât, valoarea lor va crește anul acesta de la 1.450 (cât era până acum) la 1.600 de lei, iar acestea vor fi emise numai pentru angajații al căror salariu net lunar este sub pragul de 8.000 de lei. Cei al căror salariu depășește acest nivel nu vor mai primi deloc vouchere.

 

Foto: Shutterstock

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investimental ajunge la o bază de clienți de 1.000 de investitori de retail

Articolul următor
Best Rally Challenge (BRC) a venit cu o expoziție pentru fanii mașinilor puternice, iar până pe 20 martie pasionații sunt așteptați să admire bijuteriile pe patru roți expuse în Iulius Mall. 

Best Rally Challenge a adus o expoziție de supermașini în Iulius Mall

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share