Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investimental ajunge la o bază de clienți de 1.000 de investitori de retail

Mihaela Bîciu, CEO al Investimental

Investimental, cel mai nou broker de pe piața de capital din România, ajunge la 1.000 de clienți de retail în România. Atingerea acestei borne în doar șapte luni de la lansarea companiei nu numai că subliniază poziția în creștere a Investimental pe piața locală de capital, dar evidențiază și interesul tot mai mare în rândul românilor de a explora oportunitățile de investiții atât de pe Bursa de Valori București, cât și de pe piața bursieră din SUA.

Atingerea pragului de 1.000 de clienți în mai puțin de șapte luni, mai devreme decât estimasem inițial, reprezintă o dovadă a cererii pentru oferta noastră unică, ce îmbină educația cu strategiile de investiții pe termen lung. Sentimentul pozitiv înregistrat anul trecut la nivelul pieței, inclusiv listarea istorică a Hidroelectrica, a încurajat un număr mare de persoane să-și înceapă parcursul investițional”, a declarat Mihaela Bîciu, CEO al Investimental.

„Angajamentul nostru față de educație, împreună cu eforturile noastre continue de a inova și de a îmbunătăți oferta de produse – inclusiv mult așteptata lansare a unui nou ETF pe bursa locală, facilitatea MultiCont, tranzacționarea extinsă sau acțiunile fracționare – caracteristici unice pentru un broker autohton, rămân priorități în cadrul procesului nostru de dezvoltare. Prin concentrarea pe aceste aspecte, suntem încrezători că vom răspunde nu doar nevoilor clienților noștri actuali, dar vom atrage și noi clienți, contribuind la formarea unei comunități în expansiune de investitori informați și motivați.”

Dezvoltarea accelerată a Investimental reflectă tendința generală de pe piața românească, așa cum reiese din raportul Fondului de Compensare a Investitorilor, care indică o creștere de 34% a conturilor de tranzacționare active la Bursa de Valori București în 2023, acestea ajungând la 178.545 la sfârșitul lunii decembrie 2023.

Cei 1.000 de clienți de retail ai Investimental gestionează în mod colectiv aproape 3.200 de conturi de tranzacționare, investind atât pe piața din România, cât și pe cea din SUA. De remarcat este faptul că funcționalitatea MultiCont oferită de Investimental, o premieră pe piața românească de capital, care le permite investitorilor să urmărească diverse strategii sau să deschidă conturi pentru copiii lor, a fost primită extrem de bine de către clienți.

Conform datelor Investimental, valoarea totală a portofoliilor clienților în primele șapte luni de la lansare este de 10 milioane euro. Analiza distribuției rulajelor subliniază o orientare către piața locală, cu 63% realizat pe Bursa de Valori București (BVB), în timp ce restul de 37% se concentrează pe piața de capital din SUA. Această structură reflectă strategia diversificată a clienților Investimental și încrederea lor în dinamica pieței de capital atât la nivel local, cât și internațional.

În prezent, 44% dintre clienții Investimental au mai puțin de un an de experiență în domeniul investițiilor. În procesul de dezvoltare a strategiilor de investiții ale noilor veniți în piață, la momentul lansării, Investimental a introdus InvestiMentor, un program educațional inovator compus din 12 module, conceput pentru a reduce comisioanele de tranzacționare pentru participanți, stimulând astfel învățarea și dezvoltarea. Până în prezent, clienții au finalizat peste 550 de module InvestiMentor, beneficiind de comisioane reduse pentru perioade de până la 360 de zile și dobândind cunoștințe benefice despre strategii eficiente de investiții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Despre energie verde și potențialul acesteia la Satu Mare prin proiectul RENEWSM

Articolul următor

Topul orașelor din România căutate de turiști pentru city-break

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în primul trimestru din 2024.
Citeste mai mult

Își revine piața rezidențială a Clujului

Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share