Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transfăgărășanul ar putea fi deschis tot anul – etapa SF

Traseu Transfăgărășan

Băcăuanii de la Rutier Conex XXI realizează studiul de fezabilitate pentru identificarea soluțiilor tehnice în vederea menținerii Transfăgărășanului deschis pe toată durata anului. Tronsonul vizat: Piscul Negru – Cabana Bâlea Cascada.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, anunță că s-a semnat contractul pentru elaborarea SF în vederea modernizării Transfăgărășanului.

Firma băcăuană Rutier Conex XXI va trebui, în 12 luni, să identifice soluțiile tehnice pentru menținerea celui mai spectaculos drum deschis chiar și în sezonul rece. Valoarea contractului este de 8,4 milioane lei FEN, având ca sursă de finanțare Programul Transport 2021 – 2027.

Traseul vizat de viitoarele lucrări de modernizare determinate în urma studiului de fezabilitate pornește de la Piscul Negru până la Cabana Bâlea Cascada, traseu intens vizitat de turiști.

Potrivit secretarului de stat, lucrările ar consta în realizarea de copertine de protecție din beton, lucrări de siguranță rutieră, instalarea de panouri de informare digitală la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara), care să indice șoferilor numărul locurilor de parcare libere, condițiile meteo.

În aceeași măsură se vor construi zone de parcări cu spații pentru comercianți și taxarea lor, view point. Se va amenaja închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac, precum și îmbunătățirea siguranței în punctele negre cu risc de accident.

„Traseul acestui spectaculos drum, care traversează munții Făgăraș oferind peisaje splendide, are o lungime de 151 km, începe din comuna Bascov, județul Argeș și se termină la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara”, arată Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat Ministerul Transporturilor.

Credit foto: Irinel Ionel Scrioșteanu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prof. Dr. Dan C. Vodnar și Prof. Dr.Victoria Cecilia Cristea alături de echipele de cercetare premiați la Galei Cercetării Românești

Articolul următor

Automotive Expo & B2B Meetings 2024: 300 de companii vor fi prezente la principalul târg de profil din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share