Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acțiunile Electrica, listate la BVB, intră în indicii FTSE Russell din 18 martie

Acțiunile Electrica SA (EL), companie românească din domeniul energiei listată la Bursa de Valori București, vor fi incluse din 18 martie 2024 în indicii FTSE Russell dedicați Piețelor Emergente. Acțiunile Electrica vor intra în structura indicilor FTSE Global All Cap, ca și Mid Cap, includerea  fiind anunțată de furnizorul global de indici pe 27 februarie, în cadrul revizuirii trimestriale.

Astfel, din 18 martie, România va ajunge la un număr de 15 companii incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente (8 în indicii FTSE Global All Cap și 7 în indicii FTSE Global Micro Cap).

Recunoașterea Electrica de către FTSE Russell subliniază reziliența și poziționarea noastră strategică pe piață și reprezintă o reconfirmare importantă a eficacității strategiei de dezvoltare alese și a planurilor noastre de acțiune. Includerea în indicii FTSE Russell deschide pentru noi calea către un cadru investițional mult mai larg. Anul acesta, în care sărbătorim 10 ani de la admiterea la tranzacționare la BVB, ne propunem să asigurăm în continuare un nivel ridicat de transparență în relația cu investitorii, pentru întărirea încrederii actualilor noștri investitori și atragerea altora noi ”, a declarat Alexandru Chiriță, Director General Electrica.

Includerea companiei Electrica în indicii FTSE Russell dedicați Piețelor Emergente întărește poziția României în structura indicilor furnizorului global FTSE Russell cu o companie de o importanță strategică pentru economia țării noastre. Totodată, această includere recunoaște public succesul inițiativelor susținute ale companiei Electrica de a-și îmbunătăți lichiditatea și merită felicitările noastre pentru această reușită”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Electrica, companie românească din domeniul energiei, cu capital majoritar privat este listată la BVB din iulie 2014, în urma celei mai mari oferte publice inițiale (IPO) din istoria bursei, de la acea vreme, o valoare de 444 milioane euro, fiind totodată singura privatizare prin bursă atat cu pachet majoritar cât și cu majorare de capital.

România mai este reprezentată de acțiunile a încă șapte companii în indicii FTSE Global All Cap, respectiv Banca Transilvania (TLV), Hidroelectrica (H2O), MedLife (M), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), One United Properties (ONE) si Teraplast (TRP). Din 18 martie se vă alătura și Electrica (EL). De asemenea, din 18 martie, în indicii FTSE Global Micro Cap sunt incluse  acțiunile a șapte companii românești: Aquila (AQ), Arobs Transilvania Software (AROBS), Bittnet Systems (BNET), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Conpet (COTE), Purcari Wineries (WINE) si Sphera Franchise Group (SFG).

Promovarea României de către FTSE Russell, în septembrie 2020, în rândul Piețelor Emergente a deschis pentru piața de capital calea către un univers investițional mult mai larg, iar odată cu
creșterea numărului de investitori, este mai mare și cererea pentru activele românești, care se va traduce și printr-o evaluare mai bună a companiilor listate și, deci, printr-o creștere a capitalizării pieței locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansat Lexure Legal Hub, un concept unic pe piața avocaturii de drept penal al afacerilor din România

Articolul următor
Banca Transilvania (BT) Cluj va avea o pondere mai redusă, de la 21,29% la 19,98%, în timp ce Electrica crește de la 2,47% la 3,11%, iar Aquila urcă de la 0,84% la 1,06%

ASF modifică legislația pieței de capital pentru alinierea la reglementările europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share