Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Localitățile sălăjene vor avea hărți de risc la alunecările de teren

Consiliul Județean (CJ) Sălaj va realiza, într-o primă etapă, hărți de risc natural la alunecări de teren și planuri de risc detaliate pentru 11 unități administrativ teritoriale care se confruntă cu astfel de fenomene naturale.

Consiliul Județean (CJ) Sălaj va realiza, într-o primă etapă, hărți de risc natural la alunecări de teren și planuri de risc detaliate pentru 11 unități administrativ teritoriale care se confruntă cu astfel de fenomene naturale.

Este vorba despre localitățile Zalău, Șimleu Silvaniei, Bobota, Bocșa, Chieșd, Dobrin, Hereclean, Măeriște, Românași, Șamșud și Vârșolț. Aleșii județeni au aprobat propunerea spre finanțare a unui proiect de 952.000 de lei, jumătate din bugetul propriu al CJ Sălaj, iar cealaltă jumătate, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Programul se va derula în perioada 2024-2026, prin Direcția arhitect șef a CJ Sălaj. Harta de risc natural la alunecări de teren reprezintă sinteza datelor privind prognoza stării de echilibru a versanților, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești ce pot fi cauzate de producerea alunecărilor de teren, pe un anumit areal și într-un interval de timp dat.

În baza acestor hărți, autoritățile locale identifică, declară și monitorizează zonele de risc la alunecări de teren; asigură managementul situațiilor de criză în cazul producerii alunecărilor de teren.

De asemenea, acestea stabilesc măsurile de prevenire și atenuare a riscului natural la alunecări de teren, precum și condițiile de autorizare a executării construcțiilor în arealele respective; detaliază exigențele minime de conținut ale documentațiilor de urbanism și de amenajare a teritoriului pentru zonele expuse riscului natural la alunecări de teren.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Transilvania (BT) Cluj va avea o pondere mai redusă, de la 21,29% la 19,98%, în timp ce Electrica crește de la 2,47% la 3,11%, iar Aquila urcă de la 0,84% la 1,06%

ASF modifică legislația pieței de capital pentru alinierea la reglementările europene

Articolul următor

Forster Mediaș, producător de sisteme de protecție fonică, țintește un proiect de 150.000 mp cu Webuild

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share