Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grant în bani de la Corteva pentru persoanele cu dizabilități din agricultură

Inițiativa „Punem agricultura pe picioare", lansată de Alexandra Buliga, fermier și antreprenor în cadrul societății Baiagro din județul Neamț, a obținut sprijinul Corteva în cadrul programului de granturi educaționale TalentA în 2023, destinat să susțină activitățile femeile în agricultură.

Corteva Agriscience, companie internațională de cercetare și dezvoltare angajată în transformarea peisajului agricol, a acordat un grant în bani proiectului care își propune să sprijine fermierii cu dizabilități.

Inițiativa „Punem agricultura pe picioare”, lansată de Alexandra Buliga, fermier și antreprenor în cadrul societății Baiagro din județul Neamț, a obținut sprijinul Corteva în cadrul programului de granturi educaționale TalentA în 2023, destinat să susțină activitățile femeile în agricultură.

Ea și-a setat ca obiectiv sprijinirea fermierilor cu dizabilități după accidentul suferit de tatăl său în 2021, în urma căruia acesta și-a pierdut mobilitatea. Timp de trei ani, echipa sa a dezvoltat adaptări inovatoare pentru utilajele agricole, implementându-le cu succes la ferma Baiagro, specializată în cereale și semințe oleaginoase pe 250 ha.

Testate pe tractoare precum U650 și combine de recoltat cum ar fi Laverda 296 LCS, aceste adaptări oferă o soluție revoluționară pentru fermierii cu dificultăți de mobilitate din România. Prin urmare, Alexandra Buliga își imaginează un viitor cu utilaje complet automatizate, simplificând sarcinile și îmbunătățind accesibilitatea în realizarea activităților din agricultură.

În 2023, ea a investit în dezvoltarea și extinderea inițiativei cu ajutorul grantului educațional de la Corteva Agriscience, câștigat după participarea la programul TalentA. Acest sprijin financiar a permis echipei să-și extindă serviciile de reparare și întreținere pentru utilajele agricole și să continue cercetările pentru îmbunătățirea soluției lor.

Inițiativa „Punem agricultura pe picioare", lansată de Alexandra Buliga, fermier și antreprenor în cadrul societății Baiagro din județul Neamț, a obținut sprijinul Corteva în cadrul programului de granturi educaționale TalentA în 2023, destinat să susțină activitățile femeile în agricultură.

„Programul TalentA mi-a adus două elemente extrem de utile prin crearea unei rețele de formatori în agricultură și informații extrem de utile despre promovarea unei afaceri. Implicarea Corteva în program a fost deosebit de semnificativă, autonomizând femei precum mine în sectorul agricol prin această inițiativă care a schițat deja viitorul fermierelor din România încă de la prima ediție, de acum patru ani.

Prin discuții și prelegeri, am subliniat importanța prezentării unor exemple de transformare fizică și financiară, care contestă preconcepțiile și demonstrează potențialul persoanelor cu dizabilități de a reuși în agricultură”, a spus Alexandra Buliga.

Implementarea soluției ergonomice în agricultură în zona județului Neamț a adus o nouă perspectivă și o viziune optimistă asupra viitorului agriculturii și integrării persoanelor cu dizabilități în acest domeniu. Echipa a reușit să schimbe percepțiile oamenilor care lucrează în agricultură, demonstrând că persoanele cu dizabilități pot avea un rol semnificativ și activ în acest sector.

Planurile de viitor includ construirea unei hale de producție pentru adaptarea utilajelor și extinderea serviciilor de reparații cu scopul de a crea o sursă secundară de câștiguri financiare pentru a investi în dezvoltarea proiectului.

„La Corteva Agriscience încurajăm femeile din agricultură precum Alexandra Buliga să inoveze și să îmbunătățească viața comunităților lor. Introducerea soluțiilor ergonomice în agricultură și promovarea incluziunii sociale în acest sector pivotal sprijină bunăstarea generală a lucrătorilor agricoli și asigură dezvoltarea durabilă în zonele rurale.

Inițiativele precum „Punem agricultura pe picioare” aduc schimbări pozitive și de durată, reflectând viziunea noastră de întărire a comunităților rurale și îmbogățirea vieților celor care produc și a celor care consumă.

Suntem încântați să fim parteneri în acest drum și suntem convinși că împreună putem face o diferență semnificativă în industria agricolă și dincolo de aceasta, promovând o lume incluzivă și diversificată”, a declarat Maria Cîrjă, Marketing Director pentru România, Republica Moldova și Ungaria la Corteva Agriscience.

Corteva este o companie globală dedicată exclusiv agriculturii, care combină inovația de vârf în industrie, implicarea directă cu clienții și execuția operativă pentru a furniza soluții profitabile pentru cele mai urgente provocări ale agriculturii la nivel mondial. Compania obține o preferință de piață avantajoasă prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mix-ul echilibrat și global diversificat de semințe, produse și servicii pentru protecția plantelor și produse digitale. Cu unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură și o linie tehnologică bine poziționată pentru a stimula creșterea, Corteva este angajată să maximizeze productivitatea pentru fermieri, colaborând cu părțile interesate din întregul sistem alimentar pentru a-și îndeplini promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul pentru generațiile viitoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un program salarii complex, soluția pentru a calcula ușor remunerațiile

Articolul următor
Noul corp al bibliotecii va îngloba un parking pe două niveluri subterane | Foto: BCU, TB

Primul mall cultural al Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share