Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi scheme de ajutor de stat anunțate, în premieră, de Marcel Boloș la Oradea

Este vorba de sprijin pentru industria prelucrătoare, extragerea minereurilor neferoase, IMM-uri și tranziția verde.

Aflat vineri, 1 martie 2024, la Oradea, cu ocazia vizitei la Terminalul Intermodal de pe Calea Borșului, Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat că Guvernul urmează să vină cu măsuri de sprijin pentru industria prelucrătoare, extracția minereurilor neferoase și tranziția verde.

„Noi avem deja pusă în dezbatere publică, și sper să fie aprobată cât de curând de către Guvern, o schema de ajutor de stat pentru activitățile de producție. Ne orientăm spre proiecte de anvergură cu impact pentru dezvoltarea economică a României, proiecte de minim 10 milioane de euro. Valoarea schemei este de 2,2 miliarde de lei. De asemenea, avem în pregătire, și pus în dezbatere publică, noul program pentru acordarea de garanții pentru IMM-uri, IMM Invest, cu o valoare de 11,5 miliarde de lei”, a anunțat Marcel Boloș.

Ministrul Boloș a mai anunțat o schema de ajutor de stat pentru exploatarea minereurilor neferoase. Conform acestuia, cuprul este cel mai mare zăcământ pe care România îl are, peste 700 de mii de tone.

Schemele de sprijin vor deveni operaționale la începutul lunii mai, după aprobarea lor de către Guvern și apariția ghidurilor.

E nevoie de sprijin, mai ales la valorile acestea care dau un boost pentru creșterea economică. Acestea scheme sunt competitive cu celelalte scheme, pe care fiecare stat membru și le gândește. Dar noi ne-am orientat spre activitățile de producție și de exploatare de minereuri neferoase, pentru că este nevoie de susținere a producției industriale. Se vede cu ochiul liber această nevoie, inclusiv pentru marile companii. Poate că e bine de gândit un program special pentru ceea ce înseamnă tranziția verde pentru producția industrială, ceea ce ar fi de folos pentru România și pentru creșterea economică pe termen lung”, a precizat ministrul Finanțelor.   

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Centru a avut prima întâlnire de lucru în cadrul programului Regiunea Centru 2021-2027

Articolul următor

Austriecii de la PORR Construct au ajuns la 70% cu lucrările la Centura Nojorid

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share