Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Veniturile DEER au urcat cu 1 miliard de lei

DEER a realizat și pus în funcțiune investiții de 777 milioane lei, reprezentând 101,7% din valoarea anuală a programului de puneri în funcțiune planificat pentru 2023.

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) Cluj, societate membră a grupului Electrica, și-a depășit planul de investiții asumat pentru 2023.

DEER a realizat și pus în funcțiune investiții de 777 milioane lei, reprezentând 101,7% din valoarea anuală a programului de puneri în funcțiune planificat pentru 2023.

Veniturile DEER au crescut cu 1 miliard de lei, respectiv 29,9%, la 4,41 miliarde lei (de la 3,39 miliarde lei în 2022), în principal din efectul generat de creșterea veniturilor recunoscute pe baza stadiului de execuție a lucrărilor de construcții și ca urmare a creșterii tarifelor de distribuție, cât și scăderii volumelor de energie electrică distribuită.

”Într-un an cu multe provocări, am avut realizări extraordinare. Am avut un plan ambițios de investiții pentru anul 2023, pe care l-am îndeplinit și chiar depășit. Ultimii 3 ani au adus cele mai mari provocări pentru industria energetică.

Am avut parte de o criză perfectă – sanitară, economică și geopolitică – care ne-a afectat. Sunt provocări, și efectele acestora, cu care încă ne confruntăm, precum lipsa cash-ului sau a forței de muncă, nu numai în cadrul companiei, dar și la nivelul întregii piețe.

Suntem mândri că prin eforturile extraordinare pe care le-am făcut ca echipă dedicată și motivată, alături de un management eficient și sănătos, cu focus pe rezultate, am reușit să depășim situațiile dificile în care ne-am aflat, ba mai mult, să facem și performanță”, a declarat Mihaela Suciu (foto), director general al DEER.

”Ne-am asumat și continuăm să facem investiții de peste 100 milioane de euro anual, reprezentând surse proprii, din tarifele de distribuție, dar și finanțări importante din alte surse, pentru modernizarea rețelelor și transformarea acestora în rețele inteligente.

Suntem campioni la accesarea de fonduri europene. Până în momentul de față, am semnat 13 contracte de finanțare, de 333 milioane de euro, din care 259 milioane valoare nerambursabilă, pe care îi investim în modernizarea și dezvoltarea rețelei, digitalizare si eficientizarea proceselor de business, pentru o oferi utilizatorilor noștri servicii de înaltă calitate”, a spus oficialul DEER.

Compania clujeană este cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, care acoperă 18 județe, reprezentând 40,7% din teritoriul României (97.196 kmp). Aceasta oferă servicii pentru aproape 4 milioane de utilizatori, prin intermediul unei rețele de distribuție a energiei electrice de 200.000 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vinurile Cramei Corbuț, premiate la BASF - „Povești cu vinuri românești”

Articolul următor

S-a semnat contractul pentru spitalul de 135 milioane de euro de la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share