Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vinurile Cramei Corbuț, premiate la BASF – „Povești cu vinuri românești”

Crama Corbuț, o cramă mică, relativă tânără, adună premii după premii la concursurile regionale și naționale. Cele mai recente distincții au fost câștigate la concursul „Povești cu vinuri românești” pe zona Transilvania și Banat organizat de BASF.

Potrivit lui Raul Corbuț, cel care se ocupă de promovare și vânzare, vinurile premiate la concursul „Povești cu vinuri românești”sunt: Riesling și Chardonnay, care au luat locul 1 pe partea de albe, Anastasia, un cupaj din Cabernet Sauvignon și Merlot, care a obținut locul 1 la rose.

 

Povestea vinurilor

Raul Corbuț ne-a oferit și informații despre fiecare vin în parte. Sauvignon Blanc este un vin alb sec de o culoare galben pai cu reflexe verzui, cu miros și arome delicate de soc, iasomie și flori de viță-de-vie. Gustul proaspăt și intens este susținut de o aciditate plăcută. Se recomandă a fi asociat cu selecții de brânzeturi, salate, pește și pui.

Riesling Italian este vin alb sec de culoare galben-verzui, cu un miros delicat de fructe mediteraneene la care se adaugă un parfum de fân proaspăt cosit. Gustul amintește de cel al piersicilor coapte. Este un vin surprinzător, elegant, bărbătesc și sobru, dar în același timp vioi și reconfortant.

Datorită acidității se recomandă a fi asociat la preparate din pește gras, carne de pasăre și fructe de mare.

Chardonnay este un vin elegant, cu o aromă untoasă și se recomandă a fi servit rece alături de preparate din pește, crustacee sau specialități din fructe de mare. Vinul este catifelat, suav, tandru.

Anastasia este un vin sec, cu gust fin de zmeură și frăguțe, revigorant și proaspăt, obținut din Cabernet Sauvignon și Merlot. Fiind un vin versatil, este potrivit a fi servit atât lângă carne roșie cât și lângă pește sau fructe de mare.

 

„Premiile sunt o mărturie a calității excepționale și a profilului aromatic distinct al fiecărui vin, fie că vorbim de notele vibrante și proaspete ale unui Sauvignon, complexitatea aromelor unui Riesling, bogăția texturii unui Chardonnay, caracterul fructat al unui rose de Anastasia sau structura robustă și finisajul elegant al unui Romul. Aceste distincții consolidează reputația cramei pe plan regional și pot deschide noi oportunități pe piața vinurilor. Mai mult, ele reprezintă o reafirmare a valorilor și a viziunii Cramei Corbuț, anume că atenția la detalii și respectul pentru natură și tradiție se traduc în produse de înaltă calitate care sunt apreciate atât de cunoscători, cât și de consumatorii obișnuiți de vin. În esență, aceste premii nu sunt doar o recunoaștere a excelenței actuale, ci și un impuls pentru viitor, motivând întreaga echipă să continue să aspire la cele mai înalte standarde de calitate și să inoveze în spiritul tradiției vinicole”, spune Raul Corbuț, directorul de Marketing al Cramei Corbuț.

Crama Corbuț, o cramă boutique

Crama Corbuț, o cramă boutique, este situată în localitatea Diosig, localitate cu tradiție în producerea vinului.

Povestea cramei a început în anul 2000, când actualul proprietar al cramei, Dan Corbuț, a cumpărat o pivniță veche, construită cu mulți ani în urmă, în zona viticolă a comunei Diosig.

Crama are în prezent 9 ha de strucuri, din care 6 pe rod.

Pivnița, care inițial avea o suprafață de aproximativ 30 mp, a fost dezvoltată pe vechea structură și a ajuns azi la o suprafață de aproximativ 250 mp construcție în pământ, plus o sală de degustare de 70 mp.

Via este situata exact deasupra cramei unde, de altfel, s-a construit și clădirea pentru vinificare, clădire dotată cu bazine de inox, cu o instalație automatizată de răcire a bazinelor, pentru a avea un control cât mai bun al procesului de vinificare.

Spațiul de vinificare este compus din două săli de vinificat, una pentru vinuri albe, iar alta pentru vinuri roșii. Procesul tehnologic care se aplică în cramă este unul calitativ, crama fiind dotată cu echipamente moderne.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Silvana începe lucrările la campingurile din Șuncuiuș, Vadu Crișului și Bratca

Articolul următor
DEER a realizat și pus în funcțiune investiții de 777 milioane lei, reprezentând 101,7% din valoarea anuală a programului de puneri în funcțiune planificat pentru 2023.

Veniturile DEER au urcat cu 1 miliard de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share