Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dumexim va construi parcurile de specializare inteligentă din Aleșd și Beiuș

default

Valoarea totală a celor două investiții este de peste 40 de milioane de lei, termenul de execuție fiind de 8 luni pentru Parcul Industrial din Aleșd, respectiv de 9 luni pentru Parcul Industrial din Beiuș.

În urma evaluării tehnice și financiare a ofertelor depuse,  a fost desemnat constructorul pentru realizarea lucrărilor de infrastructură pentru parcurile industriale din Aleșd și Beiuș. Compania care s-a clasat pe locul I în ambele loturi este SC Dumexim SRL. Pentru cele două parcuri au fost depuse, în total, 12 oferte (7 oferte pentru Aleșd și 5 pentru Beiuș).

Dacă nu vor fi contestații, cele două contracte se vor semna în 25 martie.

Valoarea ofertei câștigătoare pentru proiectarea și execuția proiectului „Înființare parc de specializare inteligentă Aleșd” este de 13.609.082,34 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este 8 luni (2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție).

Valoarea ofertei câștigătoare pentru proiectarea și execuția proiectului „Înființare parc de specializare inteligentă Beiuș” este de 27.274.953,77 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este 9 luni (3 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție).

Potrivit listafirme.ro, Dumexim, companie înființată în urmă cu 20 de ani de Florin și Simona Dume, a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de peste 86,33 de milioane de lei și un profit net de peste 6,96 de milioane de lei. La finalul anului 2022, firma avea un număr de 223 de angajați.

„Parcurile Științifice cu Specializare Inteligentă Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei sunt o rețea de parcuri industriale pe care Consiliul Județean Bihor le dezvoltă în afara Municipiului Oradea, în localități aflate la 40-50 de kilometri, în așa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor și să nu mai fie nevoiți să facă naveta”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 

Proiectele pentru Ștei și Marghita, în evaluare

Proiectele parcurilor de specializare inteligentă din Ștei și Marghita sunt în etapa de evaluare, pentru ambele fiind depuse 9 oferte.

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea rețelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie electrică, realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public etc. Pentru realizarea acestor investiții au fost încheiate parteneriate între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități.

 

Finanțare din fonduri europene

Finanțarea va fi asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Au fost depuse cererile de finanțare și urmează semnarea contractelor.

În județul Bihor sunt funcționale în prezent parcuri industriale în Municipiul Oradea, Municipiul Salonta și comuna Tileagd.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UCM Reșița SA, cea mai veche uzină din Europa, a fost cumpărată de Hidroelectrica

Articolul următor

Olimpiada Nebunilor revine pe pârtia de schi Csipike din Harghita-Băi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share