Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Olimpiada Nebunilor revine pe pârtia de schi Csipike din Harghita-Băi

Foto credit: Bertalan Szabolcs

Chiar dacă Harghita-Băi nu e atât de promovată între pârtiile de ski din țara noastră, eforturile locale de a trezi interesul turiștilor este notabil. O sincopă de patru ani nu înseamnă că s-a renunțat la Olimpiada Nebunilor, care se va organiza din nou, în 16 martie 2024.

Asociația Panorama 1756 împreună cu comunitatea locală din Harghita-Băi organizează în parteneriat cu Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc și cu Composesoratul Ciceu, o nouă ediție a Olimpiadei Nebunilor. Organizatorii știu cât este de important să readucă în calendarul local acest eveniment care îmbină sportul cu distracția în acer liber. Evenimentul este o ocazie splendidă și un mecanism eficient de promovare a acestei stațiuni turistice, prilej de solidarizare a comunității locale.

A fost organizată și o conferință de presă în capul pârtiei Csipike, acolo unde se va da startul pentru Olimpiada Nebunilor. Primarul localității, Korodi Attila, i-a felicitat pe toți cei care și-au unit eforturile de organizare, amintind de succesul evenimentelor desfășurate în anii anteriori.

Szép Zoltán, membru al echipei de organizare

Organizatorii au înțeles faptul că vor fi mai puține vehicule „nebune” pregătite decât în anii precedenți, din cauza faptului că anunțul organizării a fost dat de puțin timp. Astfel, până în prezent, s-au înscris patru echipe, dar participanții sunt așteptați la înscrieri chiar și în ziua evenimentului, indiferent de probele sportive alese. Vor urca pe scenă formațiile Pittyes2es și Gyufa, iar atmosfera va fi întreținută de comedianul György Boti și de DJ Forró. Participanții sunt ispitiți cu ocazia de a câștiga premii valoroase și cu o zi plină de amuzament.

„Dorim să susținem în mod constant evenimente care fac Harghita-Băi mai atractivă pentru cei dornici de sport și relaxare”, a spus primarul, citat de Ziarul Harghita.ro. Tradiția curselor de accelerare auto este una apreciată de localnici și turiști deopotrivă, stațiunea fiind și locul de desfășurare al întâlnirilor motocicliștilor. Primarul i-a felicitat pe organizatori pentru reluarea acestui eveniment ce marchează încheierea sezonului hibernal în această zonă.

Olimpiada nebunilor aprinde torța

Aprinderea torței marchează, în spiritul competiției sportive internaționale, începerea evenimentului de la Harghita-Băi. În program este cuprins dansul ursului, schiatul în costum de baie și schiatul retro. Cea mai așteptată componentă  a Olimpiadei Nebunilor este coborârea vehiculelor „nebune”. Startul distracției principale se va da la orele 12:00.

Participanții la eveniment pot accesa stațiunea turistică până când se ocupă toate locurile de parcare desemnate. După aceea, parcarea va fi asigurată pe Pasul Tolvajos, de unde participanții vor fi transportați cu autobuzele furnizate de Csíki Trans.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dumexim va construi parcurile de specializare inteligentă din Aleșd și Beiuș

Articolul următor
Mai sunt trei zile până la cel mai așteptat festival de la munte din România: Massif își va deschide porțile de pe 14 până pe 17 martie.

Festivalul de la Poiana Brașov și-a definitivat programul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share