Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Implicațiile obiectivelor verzi ale Uniunii Europene la Energy Forum

𝐄𝐍𝐄𝐑𝐆𝐘 𝐅𝐎𝐑𝐔𝐌, organizat de Freedom House România în ziua de 14 martie 2024, propune o discuție onestă și transparentă despre trecerea la energie verde. Cei peste peste 120.000 de români care au devenit prosumatori și furnizează în rețea energie generată cu panouri fotovoltaice este doar una din schimbările din România în ceea ce privește energia. 

România face pași repezi în tranziția spre energia verde. În 2021, erau înregistrați 13.600 de prosumatori. Doi ani mai târziu, numărul lor a crescut exponențial, până la 65.000. Dezvoltarea continuă, de la gospodării individuale, la comunități (se discută tot mai intens despre cooperative de energie) și până la mari investitori (în ferme de fotovoltaice sau câmpuri de eoliene). Chiar și societățile de stat au planuri să investească în noile surse de energie, regenerabilă.

Tranziția spre energia verde nu este simplă, nu este ieftină și nu se poate face fără sprijinul surselor clasice. Gazul rămâne încă un combustibil necesar, o sursă eficientă de energie, dar și de bani. Încă mai avem nevoie de petrol. Iar infrastructura de stocare și transport a energiei încă nu ține pasul cu această nouă direcție.

ENERGY FORUM, pentru parteneriate de lungă durată

Toate părțile interesate vor fi prezenta la ENERGY FORUM, pentru un schimb de experiență și de cunoștințe, pentru formarea de parteneriate de lungă durată și explorarea colaborărilor.
Autorități naționale și europene, reprezentanți ai companiilor din domeniu, dar și al comunității, jurnaliști, sociologi, arhitecți și-au confirmat prezența.
Le va fi alături partenerul din Norvegia, Norsk Energi, cu o expertiză de 30 de ani în toate tipurile de energie.
Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Karpaten Meat Group, un model de business complet și coerent, croit pe valori autentice

Articolul următor

Protejarea biodiversității și conviețuirea cu carnivorele mari în Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share