Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Şase firme au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein”

A început evaluarea ofertelor depuse pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara. Pentru proiectarea și execuția stadionului s-au prezentat șase firme care au depus oferte.

Lucrările pentru noua arenă din Hunedoara au fost scoase la licitaţie de Compania Națională de Investiții încă din vara anului trecut. Au apărut o  serie de contestaţii, s-au depus cereri de amânare şi clarificări suplimentare, care au făcut ca doar în acest moment să se încheie etapa de depunere a ofertelor.
După evaluarea documentaţiei depuse în susținerea tehnico-financiară a ofertelor (care durează aproximativ 3-4 luni), dacă nu se vor înregistra alte contestații, se va emite raportul procedurii și se va comunica firma câştigătoare.

Un stadion cu cântec

Primăria Hunedoara își dorește construirea stadionului „Michael Klein”.
„Dacă nu ar fi existat contestaţiile din vara şi toamna anului trecut, apoi solicitările de clarificări referitoare la proiect, depuse de mai multe companii, cu siguranţă că acum am fi putut discuta despre firma desemnată pentru construirea noului stadion. Compania Naţională de Investiţii a fost obligată să respecte fiecare pas procedural, să meargă în instanţă cu acea primă contestaţie, apoi să prelungească termenele pentru solicitările de clarificări. Aceasta este legislaţia în România.
De astăzi, începe, practic, procedura de stabilire a proiectantului şi executantului lucrărilor efective. Sper ca rezultatul să fie stabilit în termen şi, dacă vor mai fi contestaţii, soluţionarea acestora să nu dureze foarte mult.
Ne dorim şi avem mare nevoie de un stadion nou la Hunedoara, o arenă care să deservească întregul judeţ, să fie folosit, nu doar pentru meciurile echipei Corvinul 1921, ci şi pentru alte manifestări. Ar fi primul stadion construit de CNI în Transilvania, într-un judeţ care nu beneficiază de un asemenea obiectiv”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Cum va arăta stadionul „Michael Klein” din Hunedoara

Potrivit studiului de fezabilitate, noua arenă ar urma să aibă 10.100 de locuri – toate pe scaune, spaţii de cazare pentru sportivi, un restaurant-cantină, un coffee-corner, parcări subterane (295 de locuri + 140 locuri VIP) şi supraterane, sală de fitness/forţă multifuncţională (adaptabilă şi antrenamentelor de box, de exemplu), instalație de nocturnă, tabele electronice de marcaj și ecrane-gigant și o suprafață de joc cu iarbă naturală, cu încălzire și drenaj – fiind o arenă clasificată în categoria 4 a UEFA – eligibilă pentru organizarea unor competiții europene de nivel ridicat.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pe ordinea de zi a ședinței CCIM – constituită statutar – s-au aflat 14 puncte de natură organizatorică dar și de ordin strategic cameral. Cele mai importante au fost alegerea Colegiului de Conducere al CCIM și a președintelui.

Florentin Tuș, reales în fruntea Camerei de Comerț Maramureș

Articolul următor
Instituția clujeană a primit decorația ”Nihil Sine Deo” din partea Casei Regale a României - Familia Regală a Romaniei, în cadrul unei ceremonii găzduite de Castelul Peleș.

Universitatea de Științe Agricole Cluj, decorată de Casa Regală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share