Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ACI a înlocuit rețeaua de la uzina de apă din Târgu Mureș

Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) Cluj a prezentat felul în care au decurs lucrările pe care le-a efectuat pentru construirea aducțiunii de apă potabilă de la uzina de apă din municipiul Târgu Mureș.
Noua rețea a fost proiectată pentru a înlocui cinci trasee vechi de 50 de ani | Foto: ACI Cluj

Societatea clujeană a participat la îmbunătățirea rețelei principale de alimentare cu apă potabilă din reședințe de județ a Mureșului.

Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) Cluj a prezentat felul în care au decurs lucrările pe care le-a efectuat pentru construirea aducțiunii de apă potabilă de la uzina de apă din municipiul Târgu Mureș.

“Aceasta a fost compusă din trei tronsoane de conductă din fontă ductilă, cu diametre cuprinse între 600 și 800 mm, trei noduri de vane cu by-pass din fontă ductilă și instalate în trei camere pentru vane.

Cuplările la rețeaua existentă au fost executate în cooperare cu operatorul local Aquaserv pe timpul orelor de noapte, fără a crea disconfort cetățenilor municipiului.

Noua rețea a fost proiectată pentru a înlocui cinci trasee vechi de peste 50 ani, care au fost obturate în diferite secțiuni și eliminate din funcțiune”, conform ACI Cluj.

Pe de altă parte, Aquaserv a investit 5 milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice printr-un proiect cofinanțat din Fondurile de Coeziune ale Uniunii Europene. Sistemele fotovoltaice au fost montate în 16 stații de pompare, uzine de apă și stații de epurare operate Aquaserv.

Cele 14.000 de panouri fotovoltaice au o putere instalată de 6,3 MW și vor contribui la reducerea emisiilor de carbon cu peste 42.000 de tone, în 20 de ani. Cu ajutorul acestei investiții, Aquaserv își reduce consumul de energie electrică din sistemul național cu 15%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Moldelectrica a transportat prin România 4 transformatoare Siemens de mare putere

Articolul următor

Sibiu IT Cluster, în căutare de tineri antreprenori IT-iști

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share