Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei antreprenoare din Cluj au lansat un liceu online

Spark Generation își propune ca, până în 2030, să devină cea mai mare resursă educațională din România și piața internațională pentru elevii de liceu care doresc să urmeze cursuri acreditate Cambridge și au nevoie de un orar flexibil.

Investiția inițială în școala pe internet Spark Generation se ridică la 1,5 milioane de euro.

Spark Generation își propune ca, până în 2030, să devină cea mai mare resursă educațională din România și piața internațională pentru elevii de liceu care doresc să urmeze cursuri acreditate Cambridge și au nevoie de un orar flexibil.

Susținut de o investiție inițială de 1,5 milioane €, proiectul se pregătește pentru o nouă rundă de finanțare. Fondurile obținute vor fi folosite pentru creșterea numărului de elevi ce au acces la cursuri și introducerea de noi instrumente de inteligență artificială (AI).

Spark Generation a fost lansată în pandemie ca soluție pentru elevii din sistemul tradițional de învățământ care aveau nevoie să își continue studiile online, având la bază experiența în educație din Transylvania College din Cluj-Napoca, una dintre cele mai cunoscute școli private din România.

”Spark Generation este o soluție pentru elevii care, din motive obiective, sunt nevoiți fie să absenteze perioade mai lungi de la școală, fie să-și schimbe liceul sau chiar țara în locuiesc, fie doresc să acumuleze mai multe informații la o anumită materie. Am pornit la drum ca o alternativă.

Ajutorul oferit de mai mulți parteneri și finanțatori români ne-a susținut transformarea rapidă într-o soluție internațională dedicată liceenilor. Ne-am propus să devenim prima opțiune pentru elevii români și pentru cei din străinătate, interesați de curricula Cambridge și să transpunem în practică deschiderea către digitalizare a tinerilor și viitoarelor generații de elevi”, spune fondatoarea Ruxandra Mercea.

Proiectul creionat în 2020 de Ruxandra Mercea, Florina Popîrțac și Raluca Manole a început să înroleze elevi de liceu interesați să învețe mai mult, fără să fie condiționați de programul fix, impus de școala clasică. În doi ani, finanțarea oferită de Qubiz, partenerul tehnologic, Seedblink și alți investitori, a făcut posibilă transformarea sa într-un liceu online adaptat nevoilor de informare și cunoaștere a tinerilor.

Spark Generation este destinată elevilor de liceu (13-19 ani), din România și din străinătate, vorbitori de limbă engleză, care fie sunt sportivi sau artiști și nu pot urma cursurile clasice offline, fie au urmat programe de homeschooling, fie provin din familii de expați care se mută des datorită profesiei. Ei pot urma cursurile în sistem full-time sau part-time, cu tutore sau autodidact.

Până în acest moment, cursurile sunt accesate de 1.000 utilizatori iar două treimi dintre elevi provin din școli private și din sistemul homeschooling. Doar 30-35% provin din școli de stat.

Anul acesta, cele trei fondatoare își propun obținerea unei noi finanțări de la fonduri de venture capital, bani care vor fi folosiți pentru dezvoltarea proiectului – de la continuarea integrării AI în platformă și extinderea opțiunilor de învățare până la creșterea numărului elevilor care au acces la studiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

RE/MAX România: “Locuințele se scumpesc cu până la 10% în acest an”

Articolul următor

Impulsionarea Antreprenoriatului Feminin: Rolul Conferinței The Woman în modelarea viitorului afacerilor conduse de femei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share