Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu Municipiul Bacău un Acord – Cadru* pentru furnizarea a 48 de autobuze electrice de 12 m, 48 de stații de reîncărcare lentă și 16 stații de reîncărcare rapidă, cu o valoare totală a investiției de 145,1 milioane lei. Este cea mai importantă licitație câstigată anul acesta de New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România, după cele din Constanța (20 autobuze), Buzău (9 autobuze) și Aeroportul din Cluj (un autobuz electric, special proiectat pentru servicii aeroportuare in vederea transferului pasagerilor între terminale și aeronave), ultimul fiind o premieră națională.

Cele 48 de autobuze au termen de livrare de 11 luni și sunt model BYD K9UD, din tipodimensiunea de 12m, cu podea complet coborâtă, capacitate de transport de 88 de pasageri (din care 35 pe scaune) și cu facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Ele sunt echipate cu sisteme de climatizare/încălzire, informare și numărare călători, precum și cu echipamente de supraveghere video și gestiune/management al vehiculelor.

Autobuzele BYD K9UD au o autonomie de transport de min. 200 Km în condiții reale de trafic specifice Municipiului Bacău (vara/iarna, încărcare la capacitate maximă) și vor fi produse în fabrica BYD din Komarom, Ungaria.

Autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costurile reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor, precum și performanțele eficiente ale frânării regenerative. Gama autobuzelor BYD cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, până la cele articulate de 18 metri.

Despre New Kopel Car Import:

New Kopel Car Import face parte din SIXT Group România și este importator unic al autobuzelor BYD în România, încă din 2018. Fondată în 1995, BYD este o companie de înaltă tehnologie dedicată valorificării inovațiilor tehnologice pentru o viață mai buna. În 29 de ani de creștere rapida, BYD a înființat peste 30 de parcuri industriale pe 6 continente și a contribuit semnificativ la evoluția unor industrii precum electronice, auto, energie regenerabilă și tranzit feroviar. Cu accent pe achiziția, stocarea și aplicarea energiei, BYD oferă soluții energetice noi, cu zero emisii. BYD este cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, cu peste 80.000 de unități livrate.

 

 

* face parte din proiectul “Fonduri nerambursabile aferente PNRR în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 Contract de finanțare nr. 34723 / 28.11.2022, Bugetul local, Programul de Investiții pe anul 2023 aprobat prin HCL nr. 281/ 31.07.2023- Titlul 60 Anexa 2K2, capitolul 84.02.50 Alte cheltuieli în domeniul transporturilor, poziția 1 și fonduri nerambursabile aferente Programului Regional Nord-Est.”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Întrunirea regională a organizației Romanian Business Leaders (RBL) a fost marcată de intervenții ale unor personalități aflate în SUA sau Marea Britanie.

Liderii de business ai Clujului, plasați pe axa Londra – Washington

Articolul următor

Fierul și iarba dau o nouă înfățișare municipiului Hunedoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share