Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DATACOR Green Energy a instalat panourile fotovoltaice ale AQUABIS

În 13 locații ale Aquabis s-a încheiat instalarea panourilor fotovoltaice, prin efortul și soluțiile tehnice ale celor de la Datacor Green Energy. Panourile sunt acum gata pentru a produce energie atât  la sediul central al companiei de apă, cât și la câteva stații de epurare și tratare din aria județeană. Aquabis a investit 14,6 milioane de lei.

Dezvoltarea celor 13 centrale fotovoltaice din cadrul proiectului derulat de Aquabis totalizează o putere instalată de 2,5 MWP și a fost finanțată grație fondurilor structurale din Programul POIM 2014/2023.

Nu mai puțin de  4.652 panouri au fost montate în cadrul stațiilor de epurare și de tratare din Bistrița și Beclean, precum și la stațiile de epurare Sângeorz-Băi, Salva, Feldru, Rodna, Lunca Ilvei, Chintelnic, la stația de tratare Bistrița-Bârgăului, la stația de captare apă Anieș, precum și la sediul central al Aquabis.

Datator Green Energy, o companie cu soluții eficiente

Compania care a realizat montarea și instalarea sistemelor de producere a energiei prin intermediul panourilor fotovoltaice au avut de intervenit cu soluții punctuale fiecărui loc.

„Ne bucurăm că am reușit să găsim soluțiile tehnice pentru acest proiect recent finalizat. Este un proiect local la care ținem foarte mult, un proiect ce a presupus instalarea unor centrale fotovoltaice totalizând peste 2,5 megawați peak, în 13 locații ale Aquabis: stații de tratare, stații de epurare, stații de aducțiune și sediul companiei. A fost un real test pentru noi, atât prin prisma soluțiilor tehnice pe care trebuia să le oferim, cât și a numărului mare de locații, ce trebuiau finalizate într-un termen scurt și nu în ultimul rând, prin prisma riscurilor generate de specificul locațiilor“, a afirmat Călin Brehar, COO în cadrul Datacor, citat de Bistrița Business.

„A trebuit să găsim soluții potrivite pentru fiecare locație în parte. Am folosit acoperișurile disponibile, dar și suprafețe libere la sol. Cerința clientului a fost de a instala o putere cât mai mare pe suprafețele disponibile, fără a folosi structură instalată prin fixare în sol.
Având la dispoziție o amprentă mică la sol, am ales folosirea unei structuri est-vest, având astfel un plus de putere instalată. Din același motiv am folosit panouri JA Solar de 545W, iar invertoarele folosite sunt Huawei.
În acest proiect am folosit și structură de la partenerul local Terasteel” au completat reprezentanții Datator Green Energy.

Termen scurt de implementare

AQUABIS S.A., principalul furnizor de apă şi servicii de canalizare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud a accesat în 2023 fonduri europene pentru a instala centrale fotovoltaice la 13 din locațiile sale, cu o putere totală instalată de 2,58MWp.

„Provocările proiectului au constat în faptul că am avut un termen scurt de implementare și 13 locații diferite. Asta a implicat mai multe echipe de instalări și o planificare minuțioasă a proiectului.
Ne bucurăm că am reușit să găsim soluțiile tehnice pentru acest proiect și să punem în funcțiune în termen centralele fotovoltaice” au concluzionat reprezentanții companiei Datator Green Energy.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În 22 martie, lideri ai mediului de afaceri din Transilvania și de la nivel național vor participa la conferința regională Romanian Business Leaders (RBL) Maramureș.

Antreprenorii din Maramureș pun sub lupă competitivitatea afacerilor

Articolul următor

Cele mai bune 5 sloturi din România care oferă plăți bune

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share