Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Directorul Aeroportului Cluj, liderul anului în transport aerian

Ceremonia ATA a avut loc cu ocazia evenimentului 2024 Air Transport Symposium, desfășurat în perioada 17-19 martie, în Grecia, la care au participat personalități din industria transportului aerian.
La ceremonia din capitala Greciei au participat numeroase personalități din industria aviatică | Foto: AIAIC

David Ciceo a fost premiat cu distincția Liderul Anului 2024, în cadrul Air Transport Awards (ATA), de la Atena.

Ceremonia ATA a avut loc cu ocazia evenimentului 2024 Air Transport Symposium, desfășurat în perioada 17-19 martie, în Grecia, la care au participat personalități din industria transportului aerian.

Distincția acordată directorului Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse de-a lungul timpului, demersurilor și măsurilor proactive implementate la principala poartă aeriană a Transilvaniei și al doilea aeroport din România, conform reprezentanților AIAIC

Dacă în 1996, pe AIAIC traficul de pasageri a fost de 30.000 de pasageri, în 2023 s-a înregistrat o cifră record de 3,2 milioane. Activitatea din ultimii patru ani a echipei AIAIC s-a concretizat prin implementarea mai multor proiecte, finanțate din fonduri europene și fonduri proprii, de 140 milioane €.

Acestea au condus la dezvoltarea infrastructurii și dotarea aeroportului cu echipamente de ultimă generație în materie de securitate și siguranță, precum și prin creșterea traficului de pasageri, atragerea de noi companii aeriene și noi facilități pentru pasageri și parteneri.

Ceremonia a avut loc cu ocazia evenimentului 2024 Air Transport Symposium, desfășurat în perioada 17-19 martie, în Grecia, la care au participat personalități din industria transportului aerian.

“Sunt emoționat și onorat să primesc acest premiu, având în vedere ceilalți nominalizați pentru această distincție, și mă bucură faptul că mă aflu printre un grup extraordinar de profesionist din industria aviaţiei.

Acest premiu înseamnă recunoașterea eforturilor care au contribuit la transformarea AIAIC dintr-o bază mică, provincială, care deservea 30.000 de pasageri pe an, într-o poartă de intrare regională semnificativă și al doilea cel mai aglomerat aeroport din România.

În ciuda unor circumstanțe dificile, această realizare a fost posibilă datorită eforturilor persistente ale unei echipe devotate, colaborării continue a tuturor jucătorilor din industrie la nivel regional, național și european”, a spus Ciceo.

“Pe măsură ce traficul revine la valorile de dinaintea pandemiei, iar industria își revine după un șoc fără precedent, adaptarea la noua normalitate are propriile provocări.

Un leadership inovator va fi esențial în anii următori pentru a consolida reziliența și a spori durabilitatea economică, socială și de mediu a aviației. Toți câștigătorii premiilor din acest an, nu numai că au toate acreditările necesare, dar împărtășesc și această viziune pentru viitorul sectorului nostru, în beneficiul tuturor părților interesate implicate”, a menționat Kostas Iatrou, președintele 2024 Air Transport Awards.

Premiile Air Transport 2024 au fost organizate în parteneriat cu Hermes – Air Transport Organisation și Air Transport News (ATN). Ele reprezintă o recunoaștere a excelenței și a realizărilor din sectorul aviației, fiind acordate anual organizațiilor, companiilor și liderilor din industria transportului aerian.

Cine a obținut distincții la ATA

  • Premiul individual al ATN: Serkan Kaptan, TAV Airports
  • Premiul pentru companii al ATN: Aeroportul Bordeaux
  • Premiul organizației internaționale al ATN: Asociația Serviciilor Aeroportuare
  • Alianța anului: SkyTeam
  • Producătorul anului: Embraer
  • Aeroportul anului: IGA Istanbul
  • Compania aeriană a anului: IndiGo
  • Premiul Hermes: Henrik Hololei, Comisia Europeană
  • Premiul Katerina & George Iatrou pentru întreaga carieră: Nicholas Calio, președinte și CEO, A4A
  • Liderul Anului: David Ciceo, director general AIAIC
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centurile Ardealului, mize majore pentru CML.RO

Articolul următor

După succesul răsunător de la Sala Palatului, VIZIONARII vin la Cluj-Napoca  

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share