Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Jidvei e vinul oficial al vernisajului retrospectivei Brâncuși de la Centrul Pompidou din Paris

Se apropie vernisajul expoziției Brâncuși, „un omagiu adus părintelui sculpturii moderne”, așa cum spun organizatorii pe situl centrului Pompidou. Cea mai amplă expoziție retrospectivă Brâncuși va fi găzduită de Centrul Pompidou din capitala Franței în perioada 27 martie iulie și 1 iulie 2024. Jidvei, recent decorat de Luxury Lifestyle Awards este vinul oficial al vernisajului. 
Expoziția face parte dintr-o serie de evenimente remarcabile, planificate înainte de închiderea Centrului Pompidou pentru 5 ani. Jidvei va completa măreția momentului, demonstrând că a meritat cu prisosință includerea pe lista Luxury Lifestyle Awards. „Vinul trăiește în prelungirea omului, însoțind, de-a lungul timpului, idei mărețe și acompaniind cele mai îndrăznețe visuri” spun reprezentanții podgoriei Jidvei.
Expoziția retrospectivă Brâncuși este prilejul de a arăta că România atinge excelența în artă, în rafinamentul vinurilor, așa cum a făcut-o și o face în știință, medicină, tehnică, IT, agricultură sau industrie.
Un asemenea eveniment este întotdeauna susținut de un pahar de vin oferit la vernisaj, dar în cazul acestei expoziții, asocierea nu este deloc întâmplătoare. Constantin Brâncuși mărturisea că ideea Coloanei fără sfârșit i-a venit privind un șurub de teasc.

Vinuri de Jidvei la Paris

Podgoria Jidvei a pregătir pentru evenimentul de deschidere o adevărată călătorie prin universul operei lui Brâncuși. Aceasta va fi presărată cu accente și arome din inima Transilvaniei – prin intermediul colecțiilor de vinuri exclusiviste semnate Jidvei. Personalități remarcabile din întreaga lume vor degusta vinurile Owner’s Choice Maria Fetească Albă, Pinot Noir Roșu 2019 și Mysterium Roze, care vor desăvârși incursiunea lor în universul artistic brâncușian.
„Este pentru prima oară când un producător de vin din România are privilegiul de a participa la un eveniment de o asemenea anvergură culturală internațională” spun reprezentanții podgoriei Jidvei.
Sursa foto: Adevărul

Ce spun organizatorii retrospectivei Brâncuși

„El este inventatorul sculpturii moderne. Această retrospectivă de excepție te poartă să descoperi universul poetic al sculptorului de origine română, Constantin Brâncuși, în jurul a peste o sută douăzeci de sculpturi și patru sute de lucrări. În centrul expoziției: reconstituirea identică a atelierului său, matricea istorică a întregii creații sale. Sculpturi, fotografii, desene și filme… retrospectiva „Brâncuși” oferă ocazia de a descoperi toate dimensiunile creației acestui imens artist considerat inventatorul sculpturii moderne.

Totodată loc de viață, creație și contemplare, atelierul artistului, bijuterie a colecției Muzeului Național de Artă Modernă încă de la moștenirea sa în 1957, formează matricea acestui proiect. Un set excepțional de sculpturi, care se dezvoltă pe dialogul dintre tencuielile Atelierului Brâncuși și originalele din piatră sau bronz, împrumutate de numeroase colecții private și muzeale (Tate Modern, MoMA, Guggenheim, Philadelphia Museum of Art, The Art Institute of Chicago, Muzeul de Artă Dallas, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul de Artă Craiova) sunt reunite în mod excepțional.

Ultima expoziție retrospectivă Brâncusi din Franța, și singura, datează din 1995 (curatoriată de Margit Rowell la Centrul Pompidou). O oportunitate unică de a descoperi acest imens artist al secolului XX într-o nouă lumină” completează reprezentanții centrului Pompidou prezentarea evenimentului organizat sub patronajul lui Emmanuel Macron Președintele Republicii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Viitorul manager al Pensiunii Silvania va trebui să soluționeze eficient solicitările clienților, să optimizeze permanent serviciile pentru respectarea standardelor de calitate, să monitorizeze cheltuielile și aprovizioneze unitatea cu produse alimentare, nealimentare și de întreținere, conform anunțului de recrutare. 

Pensiunea Silvania intră în “hora” turistică

Articolul următor
Această inițiativă va fi apoi extinsă în toate filialele Leoni și va deveni parte integrantă din programul de dezvoltare a fiecărui nou manager din grup.

Leoni demarează o “școală de manageri” în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share