Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pensiunea Silvania intră în “hora” turistică

Viitorul manager al Pensiunii Silvania va trebui să soluționeze eficient solicitările clienților, să optimizeze permanent serviciile pentru respectarea standardelor de calitate, să monitorizeze cheltuielile și aprovizioneze unitatea cu produse alimentare, nealimentare și de întreținere, conform anunțului de recrutare. 
Platoul pensiunii a găzduit, acum doi ani, prima ediție a Festivalului Vin în Vie | Foto: Podgoria Silvania

Proprietarii podgoriei din Șimleu Silvaniei au demarat procesul de recrutare a administratorului pentru unitatea de cazare din localitatea Lompirt – comuna Sărmășag.

Viitorul manager al Pensiunii Silvania (zona Dealu cu Vânt) va trebui să soluționeze eficient solicitările clienților, să optimizeze permanent serviciile pentru respectarea standardelor de calitate, să monitorizeze cheltuielile și aprovizioneze unitatea cu produse alimentare, nealimentare și de întreținere, conform anunțului de recrutare.

“Pensiunea de la Lompirt va avea opt camere, spa, jacuzzi, piscină, am avut deja solicitări de team-building. Acolo se vor caza turiștii care vor fi preluați cu microbuze, duși în cramă, într-un circuit de vizitare.

Seara se vor organiza degustări de vin și de specialități locale, de la pogăcele, brânzeturi, mezeluri de la Carmangeria Cordiș până la specialități gastronomice tradiționale, specifice”, ne explica Delian Dregan, directorul Podgoriei Silvania.

Exploatația de viță-de-vie din Lompirt intra în circuitul vinicol și gastronomic, în 2022, prin Festivalul Vin în Vie. Cu acest prilej au avut loc demonstrații gastronomice, o expoziție de artă și un concert cu grupul Corbu și Matei Sax. Podgoria Silvania derulează și un proiect de reconstituire a vechiul han evreiesc din incinta fabricii din Șimleu – cu pivniță, terasă și sală de degustare.

O altă direcție de investiții o reprezintă modernizarea unității de producție, cu amenajarea zonei, bugetul pentru aceste proiecte ridicându-se la câteva milioane de euro, din fonduri proprii și europene.

Familia Dregan a preluat fabrica de vin spumant din orașul Șimleu, fostul MAT, acum aproape 10 ani. Galeriile de sub deal adăposteau, în vremurile de glorie, 7 milioane de sticle. Crama a trecut prin 3-4 privatizări, iar în 2012 a intrat în faliment, fiind preluată de frații Dregan care vor să renască brandul.

Sub egida MAT s-a creat, în județul Sălaj, până în 1985, cea mai mare cramă din România: o rețea de galerii de 4,5 km, la o adâncime de 60 m, un adevărat labirint, cu punctul cel mai îndepărtat aflat aproape sub Cabana Brădet.

Metoda Champenoise este un procedeu de fabricare tradițional (nu prin maturare forțată), pe durata a 1-3 ani, fără a fi nevoie de adaos de dioxid de carbon. Vinul e depozitat în sticle și lăsat la fermentat. Metoda manuală implică o răsucire treptată a sticlelor realizată zilnic de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Promenada Împărătesei Sissi din Băile Herculane va fi reamenajată

Articolul următor

Jidvei e vinul oficial al vernisajului retrospectivei Brâncuși de la Centrul Pompidou din Paris

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share