Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Județean de Urgență Zalău se digitalizează pe 1 milion de euro

Un proiect în valoare de 1 milion de euro va susține digitalizarea la Spitalul Județean de Urgență Zalău. Proiectul finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și va fi implementat pânâ în 2025, derulându-se în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj.

Scopul proiectului este dezvoltarea unor module informatice inovative, care să deservească activitatea SJU Zalău, prin achiziționarea și instalarea de echipamente digitale specifice, migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dar și prin instruirea personalului tehnic.

Pe lista obiectivelor de investiții declarate eligibile de Ministerul Sănătății se regăsește și proiectul Implementarea sistemului de eHealth, telemedicină și interoperabilitate la nivelul Spitalului Orășenesc Șimleu Silvaniei. Din păcate, pe lista aceluiași minister privind posturile aprobate pentru concurs, Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei nu figurează. De fapt, doar Spitalul Județean de Urgență Zalău va putea organiza concurs pentru ocuparea celor 29 de posturi aprobate.

Eficientizăm activitatea unității medicale a Spitalului Județean de Urgență Zalău

Președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu a subliniat importanța acestui proiect.

„În contextul evoluției continue a tehnologiei și în domeniul sănătății publice, digitalizarea Spitalului Județean reprezintă o necesitate. În cadrul acestui proiect sunt abordate trei paliere importante: infrastructura digitală, softul medical și telemedicina. Ne propunem, astfel, să venim în sprijinul pacienților, prin asigurarea unui acces mai rapid la tratament, și, totodată, să eficientizăm activitatea unității medicale, prin reducerea birocrației, concomitent cu creșterea securității cibernetice. Le mulțumesc și îi felicit pe toți cei din echipa de proiect care au făcut posibilă câștigarea acestei importante finanțări europene”.

Rămâne de văzut dacă acest proiect nu va avea soarta altor proiecte naționale de digitalizare eșuate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Antreprenorii prezenți la conferința regională Romanian Business Leaders (RBL) Maramureș au atacat strategia fiscală a guvernului, întârzierile în atragerea fondurilor UE.

Lecții pentru instituțiile statului, predate de liderii de business în Maramureș

Articolul următor

IRUM a fost vizitată de tineri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share