Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elevii bihoreni se pregătesc pentru International Robotics Championship

Comunitatea de roboticieni de la Universitatea din Oradea este gazdă a celei de a XII-a ediții a International Robotics Championship.

Timp de o lună, cele mai iscusite minți din 15 licee orădene s-au întâlnit la Biblioteca Universității din Oradea, pentru a învăța cum să creeze un robot de la zero. Programul de pregătire intensivă a fost compus din opt workshopuri, unde grupul de experți și foști campioni în robotică i-au inițiat pe liceeni în tainele roboticii.

„International Robotics Championship revine cu a 12-a ediție, iar asta e deja în sine o performanță”, spune șl. dr. ing. Flaviu Birouaș,

Mentorii și organizatorii campionatului internațional de robotică Robotics Championship, împreună cu peste 120 de elevi, s-au pregătit, în aceste zile, pentru faza locală a campionatului, care a debutat la 26 martie 2024, începând cu ora 15:00, la Biblioteca Universității din Oradea.

„Participarea este gratuită și îi așteptăm pe toți tinerii pasionați de acest domeniu. Campionatul internațional de robotică se va desfășura între 9 – 11 mai 2024, tot la Oradea. Astfel, orașul nostru va deveni astfel un hub internațional de robotică, unde se vor întâlni peste 500 de concurenți, ale căror echipe vin din toate părțile globului. Locul lor de întâlnire va fi, pentru prima dată, Arena Antonio Alexe”, explică șl. dr. ing. Flaviu Birouaș.

Organizatori

Robotics Championship, este organizat de Universitatea din Oradea, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, Departamentul de Mecatronică, în colaborare cu Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea.

Parteneri și sponsori: Celestica, Golde Oradea, Plexus, Comau, Allengra, EBM-Papst și ADLO.

Mai multe detalii despre competiție pe pagina de Facebook link: https://www.facebook.com/RCoradea

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat al Excelenței, la Simpozionul Tehnic DAFCOCHIM Agro

Articolul următor
Un domn cere vânzătoarei “un Mospilan”, ceva pentru gradină.

Mospilan 20 SG – știința și tehnologia japoneză în slujba ta

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share