Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

LOT va opera patru zboruri pe săptămână Oradea – Varșovia începând din luna iunie

 

 

Compania aeriană LOT va opera din această vară zborurile între Oradea și Varșovia, capitala Poloniei. Oferta depusă de operatorul de transport aerian polonez întrunește toate condițiile impuse prin procedura de atribuire și a fost aprobată de Consiliul Județean Bihor în ședința ordinară de miercuri, 27 martie,

Orarul zborurilor

LOT Polish Airlines va efectua, începând din luna iunie, patru zboruri săptămânale Oradea – Varșovia și retur în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, după următorul program:

  • Plecare din Oradea: miercuri și vineri – ora 14:35; luni și sâmbătă – ora 19:40;
  • Plecare din Varșovia: miercuri și vineri – ora 13:55; luni și sâmbătă: ora 17:00.

LOT propune operarea curselor cu aeronave de tip Embraer E 70 (76 de locuri), E 75 (82 sau 86 de locuri), E 90 (106 locuri) și E 95 (112 sau 118 locuri). Contractul se va încheia pe o perioadă de 4 ani.

„Comisia Europeană a aprobat procedura de tip obligație de serviciu public pentru susținerea financiară de către Consiliul Județean Bihor a zborurilor cu destinația Varșovia, pe cel mai mare hub aerian din estul Europei, cu aproximativ 40 de zboruri către toate capitalele statelor Uniunii Europene, către Statele Unite, Canada și țări din Asia. Aceste zboruri vor conecta Oradea cu întreaga lume”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 Prețurile biletelor vor fi stabilite de ofertant, iar operarea rutei va fi compensată financiar de Consiliul Județean Bihor, după un model de calcul stabilit în caietul de sarcini. Compensația se va plăti trimestrial și va acoperi doar cheltuielile de operare efectivă a serviciilor aeriene și cheltuielile aferente operațiunilor pe aeroporturile din Oradea (OMR) și Varșovia (WAW). În condițiile în care zborurile vor fi operate în regim profitabil, cofinanțarea Consiliului Județean Bihor va fi redusă.

„Companiile, locuitorii orașului și județului vor putea călători, la o oră de zbor, în toate marile orașe Europene, din America de Nord și Asia. Doresc să le mulțumesc LOT Polish Airlines pentru ofertă, colegului meu Răzvan Horga Directorul General al Aeroportul Oradea, DG Move din cadrul Comisiei Europene, pentru colaborarea în procesul de avizare al obligației de serviciul public și nu în ultimul rând PwC Romania pentru susținerea eforturilor noastre de a realiza documentația pentru OSP.

Vom continua să facem tot ceea ce trebuie pentru a asigura noi zboruri pe Aeroportul Oradea în lunile și anul următor”, a scris Mihai Jurca, city managerul orașului Oradea pe pagina sa de facebook.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a prezentat, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI), principalele investiții din cadrul unității sanitare aflate subordinea instituției. Au participat și vicepreședinții Marius Mînzat și Istvan Vakar.

Investiții de 12 milioane de euro la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Articolul următor

Universitatea Tehnică a lansat hubul de inovare Unitech

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share