Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Tehnică a lansat hubul de inovare Unitech

Obiectivul său constă în contribuția la dezvoltarea unui ecosistem care să conecteze oameni, idei și oportunități în vederea creării unor parteneriate solide și orientate către viitor.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a anunțat lansarea Fundației Unitech, centru de inovare și antreprenoriat ccare va consolida colaborarea dintre mediul universitar și sectorul de afaceri, cercetători, studenți și profesioniști din diverse domenii.

Prin activitatea sa, Unitech își propune să creeze un mediu sigur și deschis atât pentru promovarea inițiativelor și demersurilor antreprenoriale locale, cât și pentru o strânsă colaborare între administrația publică, profesori și studenți.

”Înființarea Unitech a fost de multă vreme o aspirație, devenită realitate acum, când condițiile sociale, academice și economice au creat cadrul propice pentru această evoluție. Fundația este concepută ca o casă a viitorului dinamică și inovatoare capabilă să valorifice oportunitățile si potențialul UTCN.

Fundația deschide premisele prin care se creează o punte între universitate și mediul de afaceri astfel încât   studenții și cercetătorii să-și poată dezvolta și valorifica întregul potențialul creator”, a spus Daniela Popescu, prorector al UTCN.

Obiectivele fundației sunt sprijinirea conferințelor științifice și susținerea dezvoltării profesionale a cercetătorilor, colaborarea între universitate și sectorul privat prin încurajarea transferului de cunoștințe, tehnologii și expertiză, stimularea spiritului antreprenorial în rândul studenților pentru a transforma ideile inovatoare în afaceri de succes, dezvoltarea comunității alumni, o resursă valoroasă pentru mentorat, networking și parteneriate.

”Planurile pe termen lung ale Unitech se concentrează pe consolidarea unui ecosistem inovator și sustenabil în care educația, cercetarea și antreprenoriatul să se  potențeze reciproc. Sunt entuziasmat de potențialul transformațional pe care îl are fundația pentru comunitatea academică și pentru cea de business din Cluj și din regiune.

Ideea de a consolida și aprofunda legăturile dintre universitate și sectorul de afaceri, încurajând în același timp spiritul antreprenorial printre studenți și cercetători, este unul dintre factorii care mă motivează”, a declarat Alexandru Lazarec, directorul Unitech.

Fundația reprezintă un vector important al ecosistemului clujean, o punte între UTCN și mediul de afaceri, un instrument financiar și legal de gestionare a sponsorizărilor pentru dezvoltarea universității și un actor important în susținerea inițiativelor inovatoare și antreprenoriale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

LOT va opera patru zboruri pe săptămână Oradea – Varșovia începând din luna iunie

Articolul următor
Clujul va avea treceri iluminate pentru pietoni pe drumurile județene Fondurile vor fi asigurate cu ajutorul finanțării europene atrase de către instituția județeană. Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat proiectul cu finanțare europeană ce prevede iluminarea trecerilor pentru pietoni pe drumurile județene din județul Cluj – etapa I. „Prin această investiție urmărim creșterea gradului de securitate a cetățenilor și a siguranței circulației rutiere, pe toate drumurile județene. Marele avantaj al proiectului e legat atât de faptul că presupune folosirea banilor europeni, nerambursabili, cât și a unor tehnologii de ultimă generație care asigură un consum redus de electricitate", a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj. Prin implementarea proiectului se va realiza iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni nesemaforizate marcate şi semnalizate, cu sisteme inteligente de iluminat tip led cu lumină asimetrică. Într-o primă etapă se va realiza iluminarea a 188 de treceri de pe drumurile județene, instalarea a 376 de aparate de iluminat și 376 de stâlpi noi. Trecerile vor fi iluminate corespunzător, cu sisteme inteligente de tip led, alimentate atât din rețeaua electrică existentă, cât și prin intermediul unui sistem fotovoltaic. Pentru a asigura eficiența și optimizarea consumului de energie, vor fi instalați senzori de prezență care vor activa sau dezactiva iluminatul în funcție de necesitate. Valoarea totală a proiectului este de 26 de milioane de lei, din care 2,6 milioane, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă, reprezintă contribuția Consiliului Județean Cluj. Proiectul a fost depuse spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, în momentul de față fiind în etapa de contractare.

Clujul va avea treceri iluminate pentru pietoni pe drumurile județene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share