Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au câștigat Sports Business Awards: 11 premii oferite companiilor care susțin sportul românesc

Peste 150 de manageri de top, antreprenori, sportivi, reprezentanți ai cluburilor sportive, investitori și jurnaliști au participat, ieri seară, la prima ediție a Sports Business Awards, eveniment care a sărbătorit și a recompensat implicarea companiilor din România în finanțarea activităților sportive. În cadrul evenimentului, mari sportivi de performanță și jurnaliști sportivi au oferit 11 premii companiilor și organizațiilor care au depus eforturi deosebite în sprijinirea sportului.

Banca Transilvania (sector bancar), OMV Petrom (industria petrolieră), Catena (retail farmaceutic), JYSK (retail de mobilă), Maspex (industria alimentară și a băuturilor răcoritoare), Raiffeisen Bank (sector bancar), Kaufland (retail alimentar), Sport Arena Streetball (organizare de evenimente sportive) și CSO Voluntari Baschet (club sportiv) au fost câștigătorii primei ediții Sports Business Awards. Dintre companiile premiante, Banca Transilvania și OMV Petrom au obținut câte două premii fiecare.

Managementul cluburilor sportive

„Foarte multe companii din România au inclus în strategia de business susținerea sportului, cu efecte benefice multiple atât pentru afaceri, cât și pentru societate per ansamblu. Însă contribuția lor în cadrul unui sector atât de important pentru România rămâne adesea într-un con de umbră. Prin acest eveniment, ne-am propus să recompensăm sprijinul depus de mediul privat pentru susținerea sportului, pentru ca aceste exemple de bune practici să se multiplice și să contribuie la profesionalizarea modului în care sunt conduse organizațiile sportive. Iar ieri a fost făcut un prim pas în această direcție: unul dintre sponsorii galei a oferit o bursă în Elveția unui student român care se va specializa în managementul cluburilor sportive”, a declarat Ion Schiau, fondatorul companiei de distribuție de ceasuri Albini Prassa, membru în board și lider al grupului de lucru Sport în cadrul Camerei de Comerţ Elveția-România (CCE-R).

Marketingul sportiv

În România, mai puțin de 10% din populație este implicată în activități sportive, spre deosebire de Elveția, unde 85% din populație practică un sport în mod regulat. Cluburile sportive din România sunt finanțate în mare parte de la bugetul de stat, iar de multe ori aceste fonduri sunt insuficiente.

„Este important ca orice companie din România să înțeleagă beneficiile aferente asocierii cu sportul, valoarea adăugată pe care o poate genera marketingul sportiv, atât pentru business, cât și pentru dezvoltarea societății, per ansamblu, ca mediu oportun pentru viitor.

Sprijinirea sportului înseamnă educație prin sport care influențează pozitiv o întreagă societate, devenind mai sănătoasă, mai sociabilă, mai bună, mai hotărâtă în atingerea obiectivelor și, evident, mai performantă. Prin urmare, implicarea companiilor în sprijinirea activităților sportive este esențială, iar eforturile companiilor trebuie recunoscute și popularizate”, a declarat Valentin Popescu, expert în marketing sportiv și partener al MVP Consultancy.

Susținerea performanței sportive în rândul copiilor și al adolescenților, implicarea angajaților în activități sportive, sprijinirea sporturilor paralimpice sau a performanței sportive, precum și finanțarea performanței înalte în sport sunt doar o parte dintre categoriile premiate la Sports Business Awards.

Câștigătorii primei ediții a Sports Business Awards

 • Cea mai bună companie care susține performanța sportivă în rândul copiilor și adolescenților: OMV Petrom
 • Cea mai bună companie care își implică angajații în activități sportive: Catena (Fildas)
 • Cea mai bună companie care susține sporturile paralimpice: JYSK
 • Cea mai bună companie care susține performanța olimpică: Maspex
 • Cea mai bună companie care susține performanța înaltă în sport: Banca Transilvania
 • Cea mai bună companie care susține sporturile de masă: Raiffeisen Bank
 • Cea mai bună companie străină care susține sporturile românești: Kaufland
 • Cea mai bună companie pentru consecvența în susținerea sporturilor românești de mai bine de un deceniu: OMV Petrom
 • Cea mai bună campanie de marketing sportiv inițiată de o companie privată: Banca Transilvania
 • Cel mai bun management de marketing de către o organizație privată în domeniul sportiv: Sport Arena Streetball
 • Premiul special al juriului: CSO Voluntari Baschet.

Juriul Sports Business Awards

Juriul pentru acordarea premiilor în cadrul Sports Business Awards a fost format din personalități din domenii precum sport, educație, business, ONG și jurnalism, respectiv: Mihaela Constantinescu, profesor de marketing sportiv în cadrul Academiei de Studii Economice din București, Ion Alexandru, redactor-șef al Eurosport, Gabriela Popescu, președinte al Rugby Club Gura Humorului/ Fundația Te Aud Romania, Ray F. Iunius, CEO al grupului educațional winsedswiss și Adrian Socaciu, președinte al Institutului Sportiv Român.

Grupul de lucru privind Sportul din cadrul Camerei de Comerț Elveția-România și-a propus ca, în următorii ani, să își dedice eforturile în vederea creșterii notorietății în ceea ce privește nevoia de implicare a sectorului privat în finanțarea sportului, după modelul elvețian.

Evenimentul Sports Business Awards a fost organizat aseară în București de Albini Prassa și MVP Consultancy prin Valentin Popescu, în parteneriat cu Camera de Comerț Elveția-România (CCE-R). Sponsorii evenimentului au fost One United Properties, Les Roches, Nestlé Romania, Borsec, Zarea, KIA, Synotech, Kinetic Sport & Medicine, Banca Transilvania, Elmas, Franck Müller și Sports d’Epoque.

Camera de Comerț Elveția-România (CCE-R)

Camera de Comerţ Elveţia – România (CCE-R) este o asociație non-profit cu o istorie de 22 de ani în România, care are ca scop facilitarea relațiilor de afaceri între investitorii elvețieni și cei români și de a oferi informații economice și consultanță companiilor interesate să dezvolte afaceri în cele două țări.

În 2024, CCE-R a ajuns la un număr de peste 110 de companii membre care au peste 17.000 de angajați în România.

Susținută de Ambasada Elveției în România, CCE-R a devenit în ultimele două decenii jucătorul principal al relațiilor economice româno-elvețiene și a construit 10 grupuri de lucru menite să vină în sprijinul membrilor Camerei, dar și al comunităților în care aceștia activează.

Albini Prassa

Companie cu rădăcini în Elveția și România, Albini Prassa și-a început activitatea locală în 2004, ca distribuitor de ceasuri elvețiene, primul brand fiind Tissot. Ulterior, compania s-a specializat în promovarea și consolidarea imaginii de marcă a partenerilor internaționali reprezentați precum Bulgari, Franck Müller, Laurent Ferrier, Urwerk, Louis Erard, ZRC, Bomberg și Tissot.

Albini Prassa a fost inițiatorul unor colecții și ediții limitate pentru România precum TISSOT România 1918-2018, TISSOT Stejarii și Stejarul de Aur, Bomberg Loop, QlockTwo România edition și TISSOT Heritage Săgeata și Undone FC Rapid 100 ani.

În 2018, Albini Prassa a intrat pe piața de retail, lansând treptat distribuția B2B, prin intermediul Maison Albini Prassa, un loc dedicat timpului, unde experiența de brand este una dedicată și personală.

MVP Consultancy

MVP Consultancy este o companie antreprenorială tânără care oferă servicii de consultanță în afaceri: strategie generală de afaceri și marketing sportiv.

MVP Consultancy ajută companiile să acționeze diferențiat printr-o strategie de afaceri bine concepută și o implementare excelentă, în vederea obținerii, printr-o manieră etică, de avantaje competiționale cu mare impact.

Valentin Popescu, consultant în marketing sportiv, partener MVP Consultancy, este un lider în industria sportului, orientat spre rezultate, cu peste 20 de ani de experiență profesională extinsă în marketing sportiv și o rețea largă în întreaga industrie.

Valentin Popescu a fost declarat „Cel mai bun specialist în marketing sportiv din România” și a fost onorat să fie distins cu numeroase premii datorită implicării sale în susținerea sportului românesc.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investițiile reprezintă o prioritate pentru DEER

Articolul următor

Opinia CECCAR privind propunerea de reducere a pragului de 500.000 de euro pentru aplicarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Fundația Leaders provoacă tinerii liceeni

Fundația Leaders declanșează potențialul elevilor de liceu din România prin programe educaționale de leadership și orientare în carieră…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share