Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investițiile reprezintă o prioritate pentru DEER

Consiliul de Administrație al Grupului Electrica a aprobat valoarea consolidată a planul de investiții (CAPEX) pentru anul 2024, în suma totală de peste 1,12 miliarde lei, 878 milioane lei reprezentând planul financiar anual pentru investițiile Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), membră a Grupului, cel mare operator de distribuție din România, ce deservește aproximativ 4 milioane de utilizatori, în 18 județe.

Mihaela Rodica Suciu, Director General DEER aduce precizări importante legate de investițiile DEER.

„Apreciem faptul că investițiile în distribuția de energie electrică reprezintă o prioritate pentru Grupul Electrica, dovadă fiind suma aprobată de către Consiliul de Administrație pentru realizarea planului de investiții asumat de către DEER. Obiectivul nostru strategic este să realizăm investițiile necesare pentru dezvoltarea și modernizarea rețelelor de distribuție. Ne-am îndeplinit și chiar depășit planul de investiții asumat pentru anul 2023, iar angajamentul nostru ferm este să punem în aplicare un program foarte ambițios de investiții și în 2024 și să continuăm, pe aceeași linie, în următorii ani” a declarat Mihaela Rodica Suciu.

Să aducem viitorul în prezent

„Pentru noi, distribuitorii de energie electrică, tranziția energetică înseamnă, în primul rând, rețele inteligente – automatizare, digitalizare, inteligență artificială, drone, roboți, integrarea tehnologiilor inovatoare într-o etapă în care rețelele de distribuție se transformă în sisteme de distribuție, în rețele active și participative. Tranziția energetică înseamnă, de asemenea, investiții masive pentru racordarea prosumatorilor, pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice, înseamnă eficiență energetică prin măsurarea în timp real a energiei folosind sisteme de măsurare inteligentă. Iar investițiile pe care le facem, digitalizarea, tehnologiile inovative pe care ne străduim să le implementăm reprezintă nu numai viitorul, ci obligația pe care ne-am asumat-o pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție. Misiunea noastră, la DEER, este să aducem viitorul în prezent!” a concluzionat Mihaela Rodica Suciu.

13 contracte de finanțare

DEER și-a planificat investiții totale de circa 100 milioane de euro, anual, din surse proprii, din tarifele de distribuție, dar și finanțări importante din alte surse, pentru modernizarea rețelelor și transformarea acestora în rețele inteligente. Unul dintre obiectivele strategice asumate și îndeplinite de către companie este de a crește substanțial nivelul de accesare a fondurilor nerambursabile pentru lucrările de investiții. Până în prezent, DEER are semnate 13 contracte de finanțare, în valoare de 333 milioane de euro, din care 259 milioane de euro valoare nerambursabilă, pentru investiții în modernizarea și dezvoltarea rețelei, digitalizare și eficientizarea proceselor de business, cu scopul de a oferi utilizatorilor servicii de înaltă calitate.

DEER

Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, care acoperă 18 județe, reprezentând 40,7% din teritoriul României (97.196 kmp). Cu o tradiție de peste 120 de ani, DEER oferă servicii pentru pentru aproape 4 milioane de utilizatori, prin intermediul unei rețele de distribuție a energiei electrice de peste 200.000 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

112 Coffee Roastery anunță o nouă eră în prăjirea cafelei de specialitate

Articolul următor

Au câștigat Sports Business Awards: 11 premii oferite companiilor care susțin sportul românesc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share