Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ryanair atacă Wizz la Cluj. “Ei se restrâng, noi ne extindem”

Principalii operatori în România: 2007 Tarom 30,8% Carpatair 10,6% Blue Air 8,7% Lufthansa 6,5% Alitalia 5,5% 2023 Wizz Air 49,7% Tarom 13,3% Ryanair 12,4% HiSky 4,1% Lufthansa 4,0% Sursa: AAR
Compania din Irlanda a anunțat cinci destinații noi ale sale de la Cluj-Napoca | Foto: AIAIC

Operatorul low-cost din Irlanda a pornit ofensiva de vară asupra companiei concurente din Ungaria pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Ryanair, compania aeriană nr. 1 din Europa, a lansat cel mai mare program de vară pentru Cluj, cu cinci rute către destinațiile Bruxelles Charleroi, Dublin, Londra Stansted, Milano Bergamo și Paris Beauvais. “Ca parte a acestui program, vom aduce 285.000 de pasageri (creștere de +40%) către / de la Cluj pe 30 de zboruri săptămânale, stimulând economia locală și susținând peste 230 de locuri de muncă.

În timp ce Ryanair marchează al cincilea an de operațiuni la Cluj, angajamentul său de a se extinde în regiune rămâne și confirmă că este cea mai fiabilă și cu cea mai rapidă creștere în România și în Europa, Wizz continuă să se restrângă, reducând atât aeronavele, cât și rutele din Europa, alături de cele peste 20 de rute anulate spre / dinspre România în această vară”, potrivit Ryanair.

20 de rute, anulate în România

Din 31 martie, România va face parte efectiv din Spațiul Schengen, permițând pasagerilor aerieni un acces mai ușor între aceste state membre, ce însumează 420 de milioane de cetățeni. Pentru a sărbători această etapă, Ryanair a scăzut semnificativ prețurile biletelor.

“În calitate de compania aeriană nr. 1 din Europa, Ryanair are plăcerea de a sărbători programul pentru Cluj cu cinci rute, conectând regiunea la destinații uimitoare precum Bruxelles, Dublin, Londra, Milano și Paris.

Angajamentul nostru față de AIAIC și regiune este evident, în timp ce Wizz Air continuă să își micșoreze operațiunile europene, reducând atât aeronavele, cât și rutele din Europa”, a spus Mauro Bola, șeful departamentului de comunicare pentru Italia și Mediterana de Est al Ryanair.

Aeroportul își îmbunătățește serviciile

“Salutăm anunțul de creștere a frecvențelor și a numărului de pasageri de către Ryanair pentru destinațiile operate de pe AIAIC și apreciem foarte mult angajamentul său. Această extindere nu numai că reflectă încrederea Ryanair în AIAIC, dar subliniază și cererea tot mai mare de călătorii aeriene în regiunea noastră.

Suntem încântați să ne consolidăm parteneriatul cu Ryanair și să îmbunătățim conectivitatea pentru pasagerii noștri. Aceste frecvențe sporite vor oferi mai multe opțiuni și mai multă flexibilitate călătorilor, indiferent dacă aceștia zboară în scopuri de afaceri sau de agrement.

Ne angajăm să ne îmbunătățim continuu serviciile și facilitățile pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale pasagerilor noștri. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu Ryanair pentru a ne extinde și mai mult rețeaua de rute și pentru a ridica nivelul general al experienței de călătorie pentru toți cei care aleg să zboare de la Cluj”, a spus David Ciceo, director general al AIAIC.

Top operatori aerieni în România (2023):

  1. Wizz Air 49,7%
  2. Tarom 13,3%
  3. Ryanair 12,4%
  4. HiSky 4,1%
  5. Lufthansa 4,0%

Sursa: Asociația Aeroporturilor din România

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Holdingul TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând în proprietatea companiilor WF Kunststoff Handels, Wolfgang Freiler & Co KG, Itraco, Polytech Industrie, Sorgyari Ipari Park și Pro-Moulding.

BT creditează TeraPlast cu 13 milioane € ca să cumpere grupul Freiler

Articolul următor

STIHL a pus piatra de temelie a noii fabricii de baterii din Eurobusiness Park 1 Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share