Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

STIHL a pus piatra de temelie a noii fabricii de baterii din Eurobusiness Park 1 Oradea

Investiția de 125 de milioane de euro este cea mai mare din parcurile industriale din Oradea, Stihl dorind să ajungă la circa 700 de angajați până în 2028.

Pe 27 martie 2024 a avut loc ceremonia de marcarea a începerii lucrărilor de construcție a fabrici STIHL în Eurobusiness Parc 1 din Oradea. Noua fabrică va găzdui o unitate de producție de baterii și marchează o etapă importantă în strategia de creștere a companiei. Rețeaua internațională de producție, în care STIHL produce în prezent în șapte țări de pe patru continente, se extinde astfel pentru a incude încă o locație importantă în Europa.

Pe o suprafață de 147.000 de metri pătrați se construiește o unitate de producție cu o suprafață de aproape 47.000 de metri pătrați. Începerea producției de serie este planificată pentru septembrie 2025. Fabrica Andreas Stihl Power Tools SRL din Oradea va avea circa 700 de angajați până în 2028.

La ceremonie au participat: Michael Traub, președintele Comitetului Executiv Stihl, Alina Silaghi, director general ADLO, Florin Birta, primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, Mihai Jurca, city manager al Oradiei, Dr. Nikolas Stihl, președintele Consiliului Consultativ Stihl, Martin Schwarz, membru  al Comitetului Executiv Stihl pentru Producție și Materiale, Dr. Michael Prochaska, membru al Comitetului Executiv Stihl pentru Resurse Umane și Afaceri Juridice, Dr. Robert Feulner, director  general Andreas Stihl Power Tools SRL Romania, Noemi Straub, vicepreşedinte Financiar, Juridic & IT și administrator Andreas Stihl Power Tools Romania, Attila Puskas, director Contractări Kesz România.

În prezent fabricăm produse cu acumulatori la fabricile noastre din Langkampfen – Austria, Virginia Beach – SUA, precum și în China și Germania. În acest an vom începe, de asemenea, să producem aparate cu acumulatori la sediul nostru din Waiblingen, iar din 2025 și la Oradea. Acest lucru ne va îmbunătăți semnificativ competitivitatea pe segmentul acumulatorilor”, a declarat dr. Nikolas Stihl, președintele Consiliului Consultativ și al Consiliului de Supraveghere Stihl.

În discursul său, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a subliniat efectele pozitive ale relocării unei companii globale precum Stihl asupra economiei locale și a situației locurilor de muncă.

Decizia companiei de a investi la Oradea este un semnal puternic al atractivității regiunii noastre”, a precizat Ilie Bolojan.

Sustenabilitate

În timpul planificării și construirii noii fabrici s-a acordat o importanță deosebită sustenabilității și protecției mediului. Odată finalizată, construcția va fi certificată de către Consiliul

German pentru Construcții Sustenabile. Din acest motiv, se vor instala sisteme fotovoltaice, se va utiliza energie geotermală pentru încălzirea și răcirea clădirii de birouri și se va evita utilizarea gazelor fosile. Conceptul prevede, de asemenea, utilizarea selectivă a acoperișurilor verzi.

Despre Stihl

Grupul Stihl produce, distribuie și dezvoltă utilaje forestiere și agricole cu motor, precum și utilaje pentru peisagistică, industria construcțiilor și proprietarii de grădini private. Sortimentul se completează prin soluții digitale și servicii de întreținere.  Produsele sunt vândute, în general, prin intermediul magazinelor de specializate și online prin magazinele proprii Stihl, care vor fi extinse la nivel internațional în anii următori cu 42 de companii proprii de marketing și distribuție, 120 de importatori și peste55.000 de dealeri autorizați în peste 160 de țări. Stihl produce global în șapte țări: Germania, Austria, SUA, Brazilia, Elveția, China și Filipine.

Din 1971, Stihl este cea mai vândută marcă de motoferăstrău la nivel mondial. Societatea a fost înființată în 1926 și are sediul la Waiblingen, lângă Stuttgart. Stihl a realizat o cifră de afaceri de 5,49 de miliarde de euro în 2022, cu 20.552 de angajați la nivel mondial.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Principalii operatori în România: 2007 Tarom 30,8% Carpatair 10,6% Blue Air 8,7% Lufthansa 6,5% Alitalia 5,5% 2023 Wizz Air 49,7% Tarom 13,3% Ryanair 12,4% HiSky 4,1% Lufthansa 4,0% Sursa: AAR

Ryanair atacă Wizz la Cluj. “Ei se restrâng, noi ne extindem”

Articolul următor

ORSE: România va putea investi 6 miliarde de euro pentru reducerea sărăciei energetice și de transport

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share