Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT creditează TeraPlast cu 13 milioane € ca să cumpere grupul Freiler

Holdingul TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând în proprietatea companiilor WF Kunststoff Handels, Wolfgang Freiler & Co KG, Itraco, Polytech Industrie, Sorgyari Ipari Park și Pro-Moulding.

Holdingul TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând în proprietatea companiilor WF Kunststoff Handels, Wolfgang Freiler & Co KG, Itraco, Polytech Industrie, Sorgyari Ipari Park și Pro-Moulding.

Pentru aceste acțiuni, grupul TeraPlast a plătit 16,5 milioane € către familia Uhl. „Deși conform contractului semnat în februarie aveam termen până la finalul lunii aprilie pentru a realiza finalizarea tranzacției, am preferat să o implementăm mai repede pentru a putea consolida rezultatele grupului Freiler pentru întregul trimestru doi” a declarat Alexandru Stânean, directorul general al grupului TeraPlast.

Pentru finanțarea tranzacției, TeraPlast a contractat un credit de investiții de la Banca Transilvania, de 13 milioane de euro. Acționarii TeraPlast au aprobat achiziția grupului austriac Wolfgang Freiler, în cadrul Adunării Generale Extraordinare din 11 martie.

Transferul de proprietate a avut loc în 28 martie. Companiile Freiler vor fi consolidate în cadrul grupului TeraPlast, iar efectele se vor vedea din trimestrul II în rezultatele financiare consolidate la nivel de grup.

“Wolfgang Freiler aduce în cadrul TeraPlast active de valoare, cu un potențial valoros de dezvoltare, reprezentând oportunități atractive de extindere a amprentei geografice în centrul și vestul Europei din perspectiva mixului din portofoliul de produse și a schimbului de expertiză. În 2022 Freiler a înregistrat o cifră de afaceri de 31 milioane de euro și o EBITDA de aproape 4 milioane de euro.

Operațiunile de fuziuni și achiziții sunt parte integrată a strategiei TeraPlast de a livra investitorilor perspective de creștere pe termen lung și de a oferi acționarilor valoare adăugată prin extinderea către noi piețe valoroase, care să crească reziliența grupului și capacitatea de a fructifica noi oportunități. Integrarea Grupului Freiler oferă o serie extinsă de sinergii, printre care se evidențiază optimizarea costurilor și îmbunătățirea lanțurilor logistice, care se vor reflecta ulterior inclusiv în rezultatele financiare”, potrivit conducerii TeraPlast.

”Dincolo de business-ul central care a fost, evident, criteriul principal de selecție, am descoperit că ceea ce ne unește sunt valorile comune, o cultură organizațională similară, integritatea, grija față de comunitate și o viziune orientată spre dezvoltare. A fost o tranzacție muncită, care s-a întins pe un interval de peste doi ani, dar care la final ne aduce exact ceea ce ne doream: acele ingrediente necesare pentru a aduce plus valoare acționarilor noștri” a afirmat CEO-ul TeraPlast.

Activele preluate sunt cuprinse în cadrul a șase entități economice, dar ele sunt structurate în trei segmente esențiale: o companie de trading, localizată în Austria, și două unități de producție aflate în vestul Ungariei. Fabricile din Ungaria, Pro-Moulding și Polytech au o producție cumulată de 18.800 de tone/an.

Structura portofoliului oferă posibilitatea multor sinergii cu facilitățile din cadrul Teraplast. Polytech utilizează în procesul de producție 80% material reciclat în fabricarea țevilor, o structură și un model care se înscriu perfect în viziunea privind dezvoltarea durabilă a grupului TeraPlast, fiind parte integrantă din efortul major de a contribui la tranziția către o economie circulară.

Freiler are 144 de angajați care se vor alătura echipei TeraPlast, fiind în total 1.100 angajați. Laszlo Vajda, directorul de dezvoltare al TeraPlast, preia funcția de supervizare și dezvoltare a grupului Wolfgang Freiler. Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de Sud-Est. Grupul este compus din TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova și Somplast.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul Concurenței cu investigațiile pe masă în fața antreprenorilor bihoreni

Articolul următor
Principalii operatori în România: 2007 Tarom 30,8% Carpatair 10,6% Blue Air 8,7% Lufthansa 6,5% Alitalia 5,5% 2023 Wizz Air 49,7% Tarom 13,3% Ryanair 12,4% HiSky 4,1% Lufthansa 4,0% Sursa: AAR

Ryanair atacă Wizz la Cluj. “Ei se restrâng, noi ne extindem”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share