Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va găzdui Gala Tranzit Logistică

Evenimentul este organizat joi, 4 aprilie 2024, de către Revista Tranzit în parteneriat cu ADLO, în calitate de partener strategic, la Centrul de Evenimente Artemis Leto Oradea.

În debutul conferinței, Alina Silaghi, directorul general al ADLO, va vorbi despre parteneriatul public – privat dintre autoritățile locale și comunitatea de business, despre promovare, atragerea de investiții, derularea investițiilor, forță de muncă, educație și formare profesională țintită pe nevoi, transport public, parcuri industriale/logistice.

 

Piața de transport și logistică

Unul dintre paneluri va fi focusat pe piaţa de transport şi logistică: Piaţa de cargo aerian – oportunităţi după resetarea din pandemie:

  • Care e piața de cargo aerian din România? De ce niciun aeroport din România nu a devenit până acum hub cargo aerian și se aduc în continuare volume de cargo aerian pe camion din Budapesta, Viena sau chiar mai de departe?
  • Licențierea și echiparea cu tahograf inteligent a vanurilor de peste 2,4 t va închide o bună bucată de business de transport express auto. Cum va profita de acest lucru transportul aerian?
  • Ce volume de e-commerce din Asia intră în România și ce șanse sunt de a face un hub de marfă e-comm aerian în România? Ce reglementări vamale actuale sau viitoare trebuie avute în Vedere în ceea ce privește livrările de colete cu bunuri din Asia, comandate pe platformele electronice?
  • Ce modificări a adus intrarea României în Schengen cu frontierele aeriene?
  • Care sunt avantajele transportului aerian de marfă față de rutier sau maritim, dacă ne referim la rutile foarte îndepărtate, și pentru ce tipuri de mărfuri aerianul devine o opțiune?
  • Care sunt variantele optime de transport aerian de mărfuri, cele cu aeronave de pasageri sau cele cu aeronave dedicate de marfă?

În panel se vor afla: Răzvan Horga (director Aeroportul Oradea), Vlad Feneșan (DB Schenker), Andrei Bentea (CTP Romania), Çağkan TORUNLAR (Turkish Cargo), Nicoleta Mosoia (Kales Airlines), reprezentant Autoritatea Națională Vamală/Vama Otopeni.

 

Ro eTransport

În următorul panel se va discuta despre Ro eTransport:

  • Care sunt “anomaliile” legii privind raportarea bunurilor transportate rutier internațional?
  • Mărfurile de curierat sunt sau nu supuse Ro eTransport?
  • Cum corelăm Incoterms cu obligațiile de raportare Ro eTransport?
  • Cum se conectează sistemele de GPS/tahograf digital

În panel vor fi prezenți: – Daniel Radu – KLG Europe Logistics/vicepreședinte ARILOG, Andreea Mureşeanu – Selgros/vicepreședinte ARILOG.

 

Reprezentanții asociațiilor patronale ale transportatorilor din România și din alte țări vor vorbi despre piaţa de transport rutier în faţa celei mai mari crize de transport din ultimii ani. Se va pune accentul pe oportunitatea, avantajele și dezavantajele pe care le poate aduce un preț sau un cost minim de referință în transportul rutier.

 

Piața de servicii logistice

Un alt subiect al conferinței se va referi la piaţa de servicii logistice în România: cum ne dezvoltăm pe o piață impredictibilă? Cum și în ce investim când mediul economic este nesigur și viitorul, incert?

În panel se vor afla: Alexandru Catană (Queheneberger Logistics Rou), George Ilie (IB Cargo), Marius Vădăstreanu (Groupe Renault), Mihai Stoica (FAN SLS Cargo).

 

Gala de premiere

Evenimentul se va încheia cu festivitatea de premiere Gala Tranzit a operatorilor logistici și a expeditorilor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În contextul schimbărilor climatice, emisiile de gaze cu efect de seră (GES) reprezintă o preocupare majoră, cu azotul jucând un rol semnificativ în condițiile de mediu.

Soluțiile agricole stimulează eforturile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră

Articolul următor
Am avut primul zbor Schengen la Cluj, cu 167 de pasageri care au intrat în țară fără controlul cărții de identitate sau pașaportului la frontieră.

Clujul a intrat în AeroSchengen. Terminalul extins, funcțional din iunie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share