Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum va arăta primul aquapark al Maramureșului

Investiția în centrul de agrement acvatic Câmpul Tineretului, din Baia Mare, se ridică la 35 de milioane de euro.
Câmpul Tineretului va putea găzdui 1.500 de persoane pe timp de vară | Foto: PBM

Investiția în centrul de agrement acvatic Câmpul Tineretului, din Baia Mare, se ridică la 35 de milioane de euro.

“Este primul complex de agrement acvatic din Maramureș. Se va realiza un complex reprezentativ, modern, care să intre în armonie atât cu fondul construit, cât și cu elementele naturale înconjurătoare.

Se va avea în vedere adaptarea amenajărilor propuse cu morfologia terenului, astfel ca ansamblul proiectat să se integreze cat mai bine în cadrul natural existent și să pună în valoare potențialul turistic al zonei. Zona propusă pentru realizarea complexului acvatic este situată în partea de nord a municipiului Baia Mare, în perimetrul intravilan”, conform administrației băimărene.

Investiția în centrul de agrement acvatic Câmpul Tineretului, din Baia Mare, se ridică la 35 de milioane de euro.

Trebuie demolate construcții

“Terenul este situat conform planului urbanistic general Baia Mare, parțial: parcuri, grădini publice orășenești și de cartier, scuaruri în ansambluri rezidențiale și fâșii plantate publice; parțial E 1 – subzona echipamentelor publice dispersate la nivel de cartier și complex rezidențial existent.

Terenul studiat nu este în prezent liber de construcții. Este prevăzut un proiect de demolare a tuturor construcțiilor existente pe parcele; astfel la momentul începerii lucrărilor prezentului obiectiv, terenurile vor fi libere de construcții”, specifică municipalitatea din Baia Mare.

Dezbaterea investiției: în 28 aprilie

În perioada 28 martie – 28 aprilie, entitățile implicate în dezvoltarea locală (structuri asociative, reprezentanți ai societății civile, mediul de afaceri) sunt invitate să analizeze documentația.

Observațiile și recomandările vor fi prezentate cu ocazia dezbaterii publice, care va avea loc în 28 aprilie. În urma întâlnirii va rezulta o minută a acesteia realizate împreună cu entitățile implicate în dezvoltarea locală.

Participanții vor semna acordul de principiu pentru finanțare, cu scopul de a susține proiectul cu investiții complementare ulterioare. Susținerea se consideră acordată în cazul semnării acordului de către două treimi din cei prezenți la întâlnire. Entitățile vor menționa numărul de investiții ulterioare identificate.

Restaurant cu 186 de locuri

Investiția e estimată la 173 de milioane de lei, complexul fiind proiectat pentru o capacitate zilnică de 1.500 de persoane pe timp de vară și 400 de persoane iarna. Câmpul Tineretului va cuprinde o clădire principală cu etaj, pentru 400 de persoane (3.500 mp), o clădire de alimentație publică (109 mp), bazine exterioare (1.900 mp), o clădire pentru deșeuri (103 mp).

Vor fi trei bazine: adulți, copii și legătură interior – exterior. Aquapark-ul va avea o zonă de relaxare pentru cel puțin 1.100 de persoane, cu umbrele și zone umbrite de vegetație, dar și un teren de tenis pe nisip. Restaurantul va putea găzdui 126 de persoane la interior și 60 la exterior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Printr-o altă decizie a CA s-a decis ca din acțiunile răscumpărate de LIH, 96.940 de titluri să fie oferite cu titlu gratuit către angajații LIH și Innobyte Solutions (deținere 100% a LIH). Transferul dreptului de proprietate asupra acțiunilor de la societate către angajații LIH și Innobyte se va face după transmiterea documentelor către Depozitarul Central. LIH, companie de tehnologie listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) oferite de BRK Financial Group. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar. Capitalizarea LIH era de 67 de milioane de lei.

Debutează emisiunea de obligațiuni corporative Life Is Hard

Articolul următor
Președintele Serviciile Comerciale Române (SCR) a explicat resorturile încetării activității de producție la cinci fabrici ale grupului industrial.

De ce s-a închis combinatul Sinterom. “Au preferat să cumpere bujii din Franța”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share