Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenorii Dumitru Blaga și Vasile Pădurean, decorați cu Soarele Sălăjean

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a oferit, la împlinirea a 32 de ani de la reînființarea instituției, distincția Soarele Sălăjean, simbol al artei populare locale, unor oameni care fac cinste Țării Silvaniei.
Oamenii de afaceri sălăjeni au fost premiați alături de artiști, medici sau elevi talentați | Foto: CJ Sălaj

Forul județean a premiat excelența și performanța unor oameni de seamă din Sălaj.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a oferit, la împlinirea a 32 de ani de la reînființarea instituției, distincția Soarele Sălăjean, simbol al artei populare locale, unor oameni care fac cinste Țării Silvaniei.

Printre premiați s-au aflat Dumitru Blaga – președinte al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, Vasile Pădurean – fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie Sălaj, dar și arheologul culinar Mircea Groza.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a oferit, la împlinirea a 32 de ani de la reînființarea instituției, distincția Soarele Sălăjean, simbol al artei populare locale, unor oameni care fac cinste Țării Silvaniei.

Au mai primit Soarele Sălăjean handbalista Valeria Motogna – portdrapelul României la Olimpiada de la Beijing, căpitan al naționalei de handbal; Raluca Anton – psiholog și psihoterapeut; Ioan Chezan – profesor, dirijor, director al primei școli de muzică din județ; Gheorghe Ilea – pictor; Bogdan Ilieș – salvator de monumente istorice; Bogdan Juravle – medic urolog la Spitalul Județean de Urgență Zalău; Constantin Cobârzan – profesor de matematică, fost director al Colegiului Național Silvania Zalău (CNSZ).

La un loc cu sportivii și olimpicii

În același cadru, au fost premiați sportivii Diana Tănăsescu (medaliată cu argint la Campionatul European de Box) și Patrik Bolduț (campion național la tenis), alături de antrenorii lor, Adrian Popuțea și Sergiu Carp.

Au fost acordate premii elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare internaționale și profesorilor care i-au îndrumat. Ei sunt Roland Petrean – CNSZ, medalie de argint la Olimpiadele Europeană și Balcanică pentru Juniori; Abigel Elekes – Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu Zalău, mențiune la Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Cultură Maghiară; Patrik Loga – CNSZ, locul III la Olimpiada de Matematică pentru liceele maghiare din Europa

În contextul momentului aniversar, a fost prezentată o sinteză a activității CJ  Sălaj în perioada 2020-2024, fiind evidențiate proiectele și realizările care au contribuit la dezvoltarea județului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gaz în peste 80 de comune și orașe din județul Bihor, până în anul 2030

Articolul următor

Eficiență energetică la căminele UVT

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share