Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eficiență energetică la căminele UVT

Proiectul de modernizare și eficientizare energetică a căminelor studențești ale Universității de Vest Timișoara (UVT) – C3, C15 și C17 – cu o valoare de 5,2 milioane euro, s-a calificat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

Proiectul a fost depus sub titlul „Modernizarea și eficientizarea energetică a căminelor studențești ale Universității de Vest din Timișoara: C3, C15 și C17” și vizează modernizarea celor trei cămine studențești ale UVT, în vederea asigurării unei infrastructuri de calitate pentru participarea studenților la un proces educațional modern și incluziv.

Primul obiectiv general al proiectului de modernizare și eficientizare energetică este modernizarea infrastructurii existente, locuri de cazare, prin reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puțin 50% și creșterea cu 30% a economiilor de energie primară în cele trei cămine, contribuind la creșterea calității vieții generațiilor viitoare. Cel de-al doilea obiectiv, tot general, se referă la crearea unor spații moderne și a unor medii de învățare performante în căminele UVT, pentru a combate accesul limitat la educație al studenților, în special a celor proveniți din medii socio-economice defavorizate, iar cel de-al treilea obiectiv, de această dată formulat în termeni foarte concreți, se referă la modernizarea a 1200 de locuri de cazare în aceste cămine, dintre care 480 locuri de cazare (40%) pentru studenții proveniți din medii defavorizate, în cele trei cămine studențești, pentru asigurarea dimensiunii sociale și incluzive a învățământului superior.

 

Valoarea investiției este de 26.326.900,85 lei, din care 23.623.880,00 lei finanțare nerambursabilă și 2.703.020,85 lei contribuția UVT.

 

Ce presupune proiectul

Lucrările ce vor fi realizate implică renovarea energetică moderată, cu mai multe soluții tehnice, care vor fi definite in detaliu după finalizarea Proiectului Tehnic. Ele vor include reabilitarea energetică generală a anvelopei termice a clădirilor prin izolarea termică a pereților exteriori şi refacerea finisajelor, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel și a planșeului peste subsol, dar și schimbarea tâmplăriei exterioare din PVC cu tâmplărie cu rama din AL cu rupere de punte termică, cu vitraj din geam termoizolant triplu, modernizarea instalațiilor prin înlocuirea conductelor de distribuție agent termic de încălzire și apă caldă de consum, înlocuirea corpurilor statice și a obiectelor sanitare (cu consum redus de apă) și, nu în ultimul rând, introducerea echipamentelor de producere energie din surse regenerabile (fotovoltaice).

 

„Trei dintre cele mai importante cămine studențești din campusul universitar timișorean, unde sunt cazați studenții UVT, vor fi modernizate și eficientizate energetic, prin calificarea proiectului pe care l-am depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Și prin aceste investiții, cu o valoare de peste 5,2 milioane euro, aducem la un nivel mult mai bun condițiile de locuire oferite studenților proveniți din țară sau din străinătate, consolidând infrastructura și capacitățile UVT, foarte importante pentru ansamblul calității vieții oferite noilor generații de studenți”, a declarat Gabriel Marilen Pirtea, rectorul UVT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a oferit, la împlinirea a 32 de ani de la reînființarea instituției, distincția Soarele Sălăjean, simbol al artei populare locale, unor oameni care fac cinste Țării Silvaniei.

Antreprenorii Dumitru Blaga și Vasile Pădurean, decorați cu Soarele Sălăjean

Articolul următor
O echipă a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca se află într-o vizită academică la University of North Carolina (UNC).

Desant clujean în Statele Unite. UBB și Brandocracy, alături de Lidl și Kaufland

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share